Helyi közélet

2013.12.15. 23:23

Az opera nagykövete Hernádszentandráson lép fel

Hernádszentandrás - "Mindig találtunk olyan kiemelkedő diákot, aki érdemes arra, hogy az útját egyengessük."

Hernádszentandrás - "Mindig találtunk olyan kiemelkedő diákot, aki érdemes arra, hogy az útját egyengessük."Csonka Zsuzsa operaénekes, a Magyar Állami Operaház opera nagykövete december 16-án újra Hernádszentandrásra érkezik. A művésznő kapcsolata Hernádszentandrással még 2010-es árvízi adományozással kezdődött, mára azonban szakmai segítő kapcsolattá vált. "Mindig örömmel jövök Hernádszentandrásra, mert tudom, olyan közösségbe jövök ahol a szeretet, az egymásra figyelés a fő szempont "- mondja Csonka Zsuzsa. "Harmadik alkalommal jártam már zsűritagként a Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztiválon, de mindig találtunk olyan kiemelkedő diákot, aki érdemes arra, hogy az útját egyengessük. Tavalyelőtt egy zongora tehetséget fedeztünk fel. Ő végül a természettudományok mellett döntött és tanulmányait a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban folytatta. Az idén Sebestyén Csaba kollégámmal a kicsik között sok jó alakú, jó mozgású gyereket véltünk felfedezni, akiket szeretnénk bemutatni a Táncművészeti Főiskola szakembereinek. Ha ők is megerősítik a véleményünket, akkor a szülőknek érdemes lenne a gyerekeket erre a pályára irányítani."

Az Operaházba látogathatnak

Csonka Zsuzsa az opera nagyköveteként most Hernádszentandrást választotta az egyik településként arra, hogy három éven keresztül jelenlétével, kollégáinak a bevonásával, számos lehetőség felkínálásával segítse az itt élőket abban, hogy megismerjék, megszeressék ezt a zenei műfajt. Tavaly a Diótörő című darabra látogathattak el a hernádszentandrásiak, jövő februárban pedig a János Vitéz előadásra látják őket vendégül. A tervük az, hogy azt a 10 térségbeli kisdiákot is utaztatják, akik tánctehetségükkel felhívták magukra a figyelmet a Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztiválon, és ezen a napon megszervezik számukra a szakemberekkel való találkozást. December 16-án, hétfő délután három órától tehát Csonka Zsuzsa újra a mese és balett világába hívja és várja a gyerekeket. A programnak Hernádszentandrás Művelődési Ház ad otthont.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában