Helyi közélet

2013.12.02. 15:21

100 millió napelemekre

Sátoraljaújhely - Két jelentős energetikai pályázaton is nyert Sátoraljaújhely.

Sátoraljaújhely - Két jelentős energetikai pályázaton is nyert Sátoraljaújhely.Immár biztos, hogy Sátoraljaújhelyben jövőre a városháza és a Zemplén Kalandpark áramellátásának egy részét napelemek biztosítják majd, hiszen az önkormányzat a Környezet és Energia Operatív program megújuló energetikai fejlesztéseket támogató kiírásán nyert támogatást a fejlesztésekre. A beruházásnak köszönhetően a Nap energiájának felhasználásával csökkenthetik a rezsiköltségeket.

Megtakarítás

– Még az év elején nyújtottunk be két pályázatot és mindkettőt támogatásra érdemesnek találták – mondja Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Ez azért is jelentős eredmény, mert egyrészt mindkét pályázat 100 százalékos támogatottságú, másrészt pedig ez az első, hogy támogatottak lettünk, pedig már számtalan hasonló pályázatot nyújtottunk be.

A beruházásnak köszönhetően a városháza belső udvarának palatetős részére-, valamint a Zemplén Kalandpark fogadóépületének tetejére kerülnek majd a napelemek.

– A városban az önkormányzathoz tartozó létesítmények közül az áramfogyasztók közül a polgármesteri hivatal is az élmezőnybe tartozik, de a legnagyobb áramfogyasztó kétségkívül a Zemplén Kalandpark. Ez nem is meglepetés, hiszen itt villanymotorral működik a libegő, a bobpálya, a sífelvonó, de a már működő jégpálya hűtői is jelentős áramfelvétellel járnak. Éves szinten számításaink szerint a két beruházásnak köszönhetően ötmillió forintos megtakarítást tudunk majd elkönyvelni, amit más területekre, például útfelújításokra tudunk majd fordítani – tette hozzá Szamosvölgyi Péter.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában