Helyi közélet

2013.11.07. 11:13

Zöldítés Miskolcon - Megérkeztek az első borostyánok, vadszőlők

Miskolc - Hatvan tő borostyánt, repkényt és vadszőlőt vett át szerdán Bihari Tibor, a Zsolcai kapu 17. B-C társasház közös képviselője, ugyanis az általa képviselt lakóközösség is nyertese a „Zöld homlokzatok létrehozása Miskolcon" pályázatnak.

Miskolc - Hatvan tő borostyánt, repkényt és vadszőlőt vett át szerdán Bihari Tibor, a Zsolcai kapu 17. B-C társasház közös képviselője, ugyanis az általa képviselt lakóközösség is nyertese a „Zöld homlokzatok létrehozása Miskolcon" pályázatnak. A növényeket Pfliegler Péter alpolgármester és Nagy Dezső környezetvédelmi referens adta át a ház udvarán. Az alpolgármester jelezte: a pályázatot október 16-án hirdették meg, de az elsőként beérkezett pályázatokat már el is bírálták. A lehetőség azonban még nyitva áll november 18-áig, magánszemélyek és intézmények számára egyaránt. Hozzátette: a homlokzatok, támfalak, kerítések befuttatása része a város zöldítési programjának.

Bihari Tibor közös képviselő annyit fűzött hozzá: szeretnék, ha az udvaruk a város egy zöld szigete lenne. Ez azért is fontos számukra, mert Miskolc egyik legforgalmasabb pontján laknak, és a növények sokat segítenek a zaj és por elviselésében.

A pályázati anyag letölthető a www.miskolc.hu honlap főoldaláról.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában