Helyi közélet

2013.11.27. 20:49

Titkos parancs az iskoláknak?

Borsod-Abaúj-Zemplén - A túlóradíj kifizethető jövőre a pedagógusoknak. De lesz-e, aki túlórázik?

Borsod-Abaúj-Zemplén - A túlóradíj kifizethető jövőre a pedagógusoknak. De lesz-e, aki túlórázik?Jövőre túlórapénzt kapnak a tanárok, ha többet dolgoznak a kötelező 32 óránál. A Pedagógusok Szakszervezete már meg is állapodott erről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (a volt önkormányzati iskolák új fenntartójával).

Titkos parancs

A hír jól hangzik, csak az a kérdés, a gyakorlatban jelent-e ez a pedagógusoknak többletpénzt. Mint ismeretes, szeptembertől az eddigi 22 kötelezően megtartandó óraszámot 22-26 között határozták meg, az iskolában töltött időt pedig 32 órában. Ez volt a feltétele a pedagógus-béremelésnek. Így előfordulhat, hogy bár a megállapodás megszületett, de a valóságban nagyon ritkán fordul majd elő, hogy a pedagógusoknak túlórázniuk kellene.

Bodolay Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete B.-A.-Z. megyei elnöke szerint „mézesmadzagról van szó.” Az ő tudomása szerint ugyanis a tankerületi igazgatók kiadtak egy „titkos parancsot”, hogy egyik igazgató sem írhat 32 óra felett órát egyik tanárnak sem.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában