Helyi közélet

2013.11.02. 18:26

Öt évvel ezelőtt öltek Nagycsécsen

Nagycsécs - A romagyilkosságokra emlékeztek szombaton Nagycsécsen.

Nagycsécs - A romagyilkosságokra emlékeztek szombaton Nagycsécsen.Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára gyászbeszédet tartott a romák elleni támadássorozat áldozataira emlékezve.

Öt évvel ezelőtt, éppen november 3-án a megyénkbeli Nagycsécsen történt az első támadás, amikor egy roma család által lakott házat Molotov-koktélos palackkal lángra lobbantottak, majd a menekülők közül agyonlőtték a 40 éves Nagy Tibornét, és a 43 éves, Nagy Józsefet. A szombati megemlékezésen az ő síremléküket is felavattak, az ünnepségen a közeli hozzátartozók is részt vettek.

Tállai András (Fidesz) országgyűlési képviselő is beszédet mondott, hangsúlyozva, a Belügyminisztérium - a 2010-es kormányváltás után - új alapokra helyezte az állampolgárok védelmét.

Kovács Zoltán pedig azt emelte ki. "Isten megbocsát, az áldozatok hozzátartozóinak fájdalma valamelyest enyhülhet, de a következményekkel együtt kell élnünk. Tudni kell ezekkel bánni."

Csoóri Sándor szavait idézte, miszerint "Minden tehetetlenség megtalálja a saját mentségeit". Az államtitkár elmondta: éppen ezért nem csak emlékezni kell, hanem el kell utasítani a szélsőségeket.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában