Helyi közélet

2013.11.10. 14:18

Őrizetben a vasútállomáson grasszáló rabló

Szerencs, Tiszalúc - A készenléti rendőrök azonnal elfogták a támadót.

Szerencs, Tiszalúc - A készenléti rendőrök azonnal elfogták a támadót.Az észak-magyarországi régió - közte a Taktaköz - közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. november 9-én Szerencs térségében láttak el közterületi járőrszolgálatot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés alapján a rendőrök 17 óra 30 perckor a tiszalúci vasútállomásra mentek intézkedni, mert a váróterem bejáratánál egy akkor még ismeretlen személy bántalmazott egy fiatalembert. A helyszínre kiérkező járőrök azonnal elfogták a támadót, akit további intézkedésre a Szerencsi Rendőrkapitányságra előállítottak.

A megindított büntetőeljárásban a nyomozók kiderítették, hogy az állomáson grasszáló garázda a sértettet valamivel több, mint egy hét leforgása alatt már kétszer is megtámadta, aki csak másodjára tett feljelentést a rendőrségen.

Első ízben 2013. október 30-án kora este a 17 éves fiatalkorú helyi támadó a tiszalúci vasútállomáson a vonatra várakozó sértetthez odament, akitől előbb cigarettát követelt, majd a nála lévő egyéb értékek felől tudakolózott. A rabló, hogy szándékának nyomatékot adjon, előbb áldozata kabátját rángatta, majd tettleg bántalmazta a sértettet. A bántalmazottnak akkor sikerült az időközben beérkező személyvonatra felszállnia és elmenekülnie támadója elől.

Másodszori pályaudvari találkozásukkor 2013. november 9-én délután a későbbi gyanúsított a váróterem bejárata előtt térden rúgta és további bántalmazással fenyegette meg áldozatát. Az időközben kiértesített rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetőjét.

A Szerencsi Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlete, valamint garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban gyanúsítottként hallgatta ki a tiszalúci 17 éves K.Gy-t, majd bűnügyi őrizetét rendelte el.

A hatóság az illetékes ügyészségen előterjesztést tesz a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozására.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában