Helyi közélet

2013.11.27. 16:30

Nézőpont: Fuss, Forrest, fuss!

<em>Azt mondják, hogy az önvédelem az olyan helyzetek elkerülését, diplomáciai vagy fizikai úton való megoldását takarja, mely saját vagy környezetünk életét közvetlenül veszélyezteti, illetve komoly sérülés veszélyét hordozza magában. Vagy valami ilyesmi.</em> Juhász-Léhi István jegyzete.

Azt mondják, hogy az önvédelem az olyan helyzetek elkerülését, diplomáciai vagy fizikai úton való megoldását takarja, mely saját vagy környezetünk életét közvetlenül veszélyezteti, illetve komoly sérülés veszélyét hordozza magában. Vagy valami ilyesmi. Juhász-Léhi István jegyzete.Talán sokaknak átfutott már az agyán mindezek kapcsán, hogy van-e értelme, kell-e önvédelmet tanulni? Van, aki azt vallja, hogy el kell kerülni azokat a helyzeteket, amikor két-három embernek látszó lény nem bír magával és azon ügyködik, hogy miként tud belekötni a másikba - például belénk. Ekkor sokak szerint az a legjobb megoldás, ha átmegyünk a másik oldalra, vagy elfutunk. Ez utóbbi ugye szégyen, de hasznos.

Egy másik teória azt hirdeti, hogy ha semmiképpen sem tudjuk elkerülni az embernek látszó lényekkel a randevút, akkor diplomáciai úton keressünk megoldást az előemberekkel. Győzzük meg őket - mondja a többnyire a lakásból ki sem mozduló filozófus alkat, aki a második emeleti ablakából látott legutóbb három hete embert. Aki megélt viszont hasonló helyzetet visszakérdez: Meggyőzni? Azokat? És végül van, aki a fizikai úton való megoldást preferálja. Ekkor már erősen észnél kell lenni! Ha semmi nem jut eszünkbe, akkor gondoljunk egy jó film klasszikus jelenetére! Igen, arra hogy: "Fuss, Forrest, fuss!"

Na ebből nem lehet baj!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában