Helyi közélet

2013.11.05. 17:02

Közlemény - Sírhely-átépítés

Miskolc - A Felsőhámori temetőben történtekkel összefüggésben Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városfejlesztési- és Városüzemeltetési Főosztályának nevében a következőket rögzítem: Főosztályunk 2012-ben és 2013-ban a vonatkozó jogszabályokat figyelmen kívül hagyva, két ízben a Herman Ottó és a Vásárhelyi István sírok tekintetében engedélyezett szakszerűtlenül és jogszabálysértően végrehajtott sírhely-átépítést.

Miskolc - A Felsőhámori temetőben történtekkel összefüggésben Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városfejlesztési- és Városüzemeltetési Főosztályának nevében a következőket rögzítem: Főosztályunk 2012-ben és 2013-ban a vonatkozó jogszabályokat figyelmen kívül hagyva, két ízben a Herman Ottó és a Vásárhelyi István sírok tekintetében engedélyezett szakszerűtlenül és jogszabálysértően végrehajtott sírhely-átépítést.A Városfejlesztési- és Üzemeltetési Főosztály, a költségek áthárításával, az építési vállalkozóval helyreállíttatja a Felsőhámori temetőben az átépítések előtti állapotokat.

Főosztályunkon a jogszabálysértések kivizsgálását elrendeltem.

A Vásárhelyi családtól levélben elnézést kértem.

A Felsőhámori temetőben lévő két védett síremlékünk méltó állapotba hozásáról egyeztető tárgyalásokat kezdeményezek az érintett hivatalokkal és a Herman Ottó Múzeum illetékes szakembereivel és a Vásárhelyi családdal.

- Pintér Zoltán, főosztályvezető, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala, Városfejlesztési- és Üzemeltetési főosztály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában