Helyi közélet

2013.11.18. 15:49

Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

Budapest, Kazincbarcika - A kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott Jiansheng Ding, a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója.

Budapest, Kazincbarcika - A kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott Jiansheng Ding, a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója.A díj odaítélésében az alapító Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület mellett részt vett több magyar-kínai gazdasági, kulturális és társadalmi szervezet is. A díjat Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos és dr. Oláh Lajos, az egyesület elnöke adta át Jiansheng Dingnek az Országház Gobelin termében. A díjátadó ünnepségen jelen volt még számos magyar-kínai gazdasági, kulturális, tudományos és társadalmi szervezet képviselője is.

A kitüntetés átvételekor Jiansheng Ding elmondta: „különleges megtiszteltetésnek érzem ezt az elismerését. Az általam irányított BorsodChem számára stratégiai jelentőségű a kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi, befektetői és kulturális kapcsolatok fejlesztése. Örömmel tölt el, hogy vezetőként munkatársaimmal és magyarországi partnereimmel együtt hozzájárulhattam a Kína egyik legfontosabb ipari és termelési központjának számító Shandong tartomány és a magyarországi Borsod-Abaúj-Zemplén megye közötti magas szintű és hosszú távú partneri kapcsolatok kialakításához. Célom, hogy a jövőben minél több kínai befektetés valósuljon meg Magyarországon. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy kezdeményező szerepet vállalhattam és részt vehettem a Miskolci Egyetemen előbb a műszaki kutatásokat támogató Kína Központ, majd a tudományos kapcsolatok elmélyítését célzó Konfuciusz intézet megalakításában is. Meggyőződésem, hogy e kezdeményezésekkel a hivatalos kapcsolatok kiépítésén túlmenően sikerült a kínai és magyar emberek közötti személyes és baráti szálakat is megerősíteni.”

Jiansheng Ding 2012. január 1-je óta irányítja vezérigazgatóként a BorsodChem Zrt-t, melynek felvásárlása Kína legnagyobb kelet- közép-európai befektetésének számít. A BorsodChem legfontosabb döntéseinek meghozatalában 2011. február 1-je óta vesz részt az igazgatóság elnökeként.

Jiansheng Ding a poliuretán iparban régóta dolgozó, világszerte ismert és nagyra becsült szakember. Az elmúlt 30 évben Kínában az ő vezetésével alakult át a Yantai Wanhua kis MDI gyárból a világ három legnagyobb izocianát-gyártójának egyikévé. A BorsodChemnél betöltött tisztségei mellett a Yantai Wanhua igazgatóságában az elnöki és a BorsodChem anyavállalatánál, a Wanhua Industrial Groupnál a vezérigazgatói posztot is betölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában