Helyi közélet

2013.11.11. 14:29

Jegyzet: Mi is itt vagyunk!

<em>Most olvasom, hogy szinte már az egész Földön népszerűsíti hazánkat a Magyar Turizmus Zrt. A cég öt különböző stratégiai termékkel jelent meg 24 külföldi országban és régióban. Az öt termék pedig: Budapest, Balaton, egészségturizmus, üzleti turizmus és a fesztiválok. Kíváncsi vagyok, megyénk belefér-e valamelyik termékcsaládba</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Most olvasom, hogy szinte már az egész Földön népszerűsíti hazánkat a Magyar Turizmus Zrt. A cég öt különböző stratégiai termékkel jelent meg 24 külföldi országban és régióban. Az öt termék pedig: Budapest, Balaton, egészségturizmus, üzleti turizmus és a fesztiválok. Kíváncsi vagyok, megyénk belefér-e valamelyik termékcsaládba. Hegyi Erika jegyzete.Az első kettő ugye eleve kizárt, mert a főváros nem Észak-Magyarországon található (a megyeszékhelyünk is csak a harmadik a vidéki városok sorában), a Balaton pedig túlságosan is messze van tőlünk. Gyógyfürdőink még csak lennének, de azok egy-egy hosszú hétvégén dugig vannak velünk és a határ menti országok vendégeivel. A konferenciaturizmus is kizárt, mivel hiányzik az ehhez szükséges több ezer fős konferencia-központ, a fesztiváli költségvetéseket pedig úgy megnyirbálták az elmúlt években, hogy azok már csak halovány árnyékaik önmaguknak.

Van egy olyan sejtésem, hogy a 24 országot érintő népszerűsítésbe nem fértünk bele. Maradnak tehát a saját turista-csalogatóink: váraink, barlangjaink, boraink és a jó, hegyi levegő. Kár, hogy ezekről mit sem sejtenek a nyugati és az amerikai turisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában