Helyi közélet

2013.11.28. 19:17

Hétfőtől újra iskolapadban

Miskolc - Nulláról, óvodás, kisiskolás szintről kezdik a tanulást a közfoglalkoztatottak.

Miskolc - Nulláról, óvodás, kisiskolás szintről kezdik a tanulást a közfoglalkoztatottak.Iskolapadba ülnek hétfőtől országszerte úgy 48 ezren. Azokról a munkanélküliekről van szó, akik legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkeznek, vagy még azzal sem. Úgynevezett alapkompetencia-fejlesztésen vesznek részt a közfoglalkoztatási program keretein belül, a négy hónapos képzés alatt nemcsak újratanulnak írni, olvasni, hanem – mint ahogy az egyik általunk megkérdezett pedagógus fogalmazott –„élni tanítják őket.”

Nagy a bizonytalanság

Azt, hogy a képzésekben pontosan hány miskolci és megyénkbeli vesz részt, arról nem kaptunk tájékoztatást a munkaügyi központtól, a jövő hétre ígértek választ. Az is később derülhet ki – a képzéseket lebonyolító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szintén időt kért – hogy pontosan mely iskolákban folyik majd az oktatás. Egy biztos, napi 6 órában tanulnak majd az érintettek, s a tananyagot tanulmányozva (elérhető a http://www.tkki.hu/page.php?pid=555 internetes oldalon) a nulláról, óvodás, kisiskolás szintről kezdik.

A részletekről – például arról, hogy az egyik helyi iskolában mi vár a diákokra és a pedagógusokra hétfőtől – a pénteki Észak-Magyarországban olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában