Helyi közélet

2013.11.25. 15:43

DK: ötéves felkészítő program a beszállítóknak

Miskolc - „Minden új munkahelyre szüksége van Miskolcnak és környékének!” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján dr. Tompa Sándor (DK) önkormányzati képviselő, a Takata gyár idetelepülése kapcsán.

Miskolc - „Minden új munkahelyre szüksége van Miskolcnak és környékének!” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján dr. Tompa Sándor (DK) önkormányzati képviselő, a Takata gyár idetelepülése kapcsán.Hozzátéve: „Ez egy magas automatizáltságú összeszerelő üzem lesz, kevés, helyben gyártott alkatrésszel. Éppen ezért ötéves, a helyi kis és középvállalkozásokat felkészítő programot kell indítani a leendő beszállítók számára. Valamint az iparág igényei szerinti fejlesztési, tudományos háttér kialakítását is el kell kezdeni az egyetemen. A 24 hektáron történő beruházás kivitelezői között minél nagyobb szerepet kell biztosítani a helyi vállalkozásoknak. A várható alkalmazotti körnek megfelelő képzéseket kell indítani. A beruházás természetvédelmi és biztonságtechnikai vonatkozásait mielőbb tisztázni kell szakemberek, civil szervezetek és a lakosság bevonásával” – javasolta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában