Helyi közélet

2013.11.07. 14:58

Célba találtak a borsodi zsaruk

Kecskemét, Miskolc - Kecskemét adott helyt az idei Rendőrségi Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokságnak, ahonnan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság delegáltjai számos értékes „trófeával” tértek haza.

Kecskemét, Miskolc - Kecskemét adott helyt az idei Rendőrségi Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokságnak, ahonnan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság delegáltjai számos értékes „trófeával” tértek haza.A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte 2013. október 29-én a Rendőrségi Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokságot, melyen az ORFK irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek csapatai vettek részt.

A versenykiírás feladatai életszerűek voltak, melyek eredményes végrehajtása biztonságos fegyverkezelést, higgadtságot, jó kommunikációs készséget, komoly felkészülést igényelt a résztvevőktől.

Az egyéni versenyszámok különböző kategóriáiban 72 lövész mérte össze tudását, míg csapatban 18 egység mérkőzött meg egymással.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állományából a legkiemelkedőbb eredményt Bókkon Mária r. törzszászlós (MRFK) érte el, aki a női egyéni kategóriában II. helyezett lett. A borsodi rendőrök csapatának további két „újonca” is jól szerepelt, a férfi egyéni egyenruhás kategóriában Székely Tamás r. törzszászlós (Miskolci Rendőrkapitányság) V. helyezést, a férfi egyéni gyakorló ruhás kategóriában Lázár Péter r. őrnagy (MRFK) X. helyezést szerzett. A férfi egyéni civil ruhás kategóriában Szűcs István Gábor r. százados (MRFK) XV. helyezett lett.

A csapatfeladat végrehajtásában a lövészetjártasság mellett a megfelelő és hatékony kommunikáció is szerepet játszott. A feladatok eredményes leküzdése után a borsodi különítmény az értékes V. helyet gyűjtötte be.

Az egyéni és csapat versenyeredményeket összegző, szervenkénti összetett versenyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság végül az előkelő III. helyezést elérve, dobogós helyen zárta az országos megmérettetést.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában