Helyi közélet

2013.11.07. 12:10

"Biztonság és fenyegetettség" Miskolcon

Miskolc - Újabb kurzussal indult Miskolcon a Bűnmegelőzési szabadegyetem.

Miskolc - Újabb kurzussal indult Miskolcon a Bűnmegelőzési szabadegyetem.A Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében Bűnmegelőzési Szabadegyetemi előadássorozat indult 2013. november 6-án „Biztonság és fenyegetettség" címmel az iparbiztonság, a szervezett bűnözés és a terrorfenyegetettség témaköreiben.

A négy alkalomból álló előadássorozatot Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, valamint dr. Mecser Tamás r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitották meg.

A kurzus nyitó napja a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjának „Miskolc" termében a katasztrófák környezetre és a polgári lakosságra gyakorolt hatásával foglalkozott, melyen a résztvevők két előadást hallgathattak meg a téma szakértőinek tolmácsolásában:

A kolontári katasztrófa kialakulása és kezelése (Előadó: Benkovics Zoltán tű. dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője),

A természet helyreállítása Kolontáron (Előadó: Dr. Szabó Csaba, az Állami Tartalékgazdálkodási Nonprofit Gazdasági Társaság vezérigazgatója).

Az előadás napjától a Miskolc-terem előterében megtekinthető Dr. Szabó Csaba gazdagon illusztrált kiállítása, amely a kolontári helyreállítási munkálatokat mutatja be a kezdetektől a befejezésig.

A kurzus soron következő, 2013. november 13-ai etapjának témája az "iparbiztonság, megelőzés rendészeti módszerekkel" lesz.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában