Helyi közélet

2013.11.05. 12:01

Az ügyvéd kizárását kérte az ügyész

Miskolc - A vád szerint volt felesége és annak új párja megöléséhez keresett bérgyilkosokat a férfi.

Miskolc - A vád szerint volt felesége és annak új párja megöléséhez keresett bérgyilkosokat a férfi. Egy két rendbeli emberölés előkészületével vádolt férfi ügyében ült össze hétfőn a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila vezette tanácsa, de a vádhatóság képviselője indítványozta, hogy a tanács zárja ki az eljárásból a vádlott védőjét. Indoklásában dr. Jogg Zsolt főügyészségi ügyész elmondta: az ügyvéd a nyomozás utolsó szakaszában készített egy hangfelvételt az egyik tanúval, amire nézve őt magát is tanúként kellene meghallgatnia a bíróságnak, az eljárásjogi szabályok azonban kizárják, hogy valaki ugyanabban az eljárásban tanú és védő is legyen egy személyben. A törvényszék elvetette az indítványt, de a tárgyalás nem folytatódhatott az ügyész fellebbezése miatt.

A vádlottak padján ülő férfit azzal vádolja a főügyészség, hogy tavaly egy közvetítő segítségével bérgyilkosokat kívánt felfogadni elvált felesége és annak új párja meggyilkolására. A közvetítő – aki bár színleg elvállalta a megbízatást, esze ágában sem volt azt teljesíteni – értesítette a rendőrséget és a volt asszonyt, majd a megbízó felé egy fotóval „igazolta”, hogy a munka elvégeztetett. A vádlott erre hárommillió forintot, illetve kétmilliót és egy Audit ajánlott fel, de át már nem adhatta, mert a rendőrség eljárás alá vonta.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában