Helyi közélet

2013.11.15. 13:55

Az év végére elkészülhet a Patak utcai mélygarázs

Miskolc - A mélygarázs az év végére készülhet el, ám a parkolókat akkor még nem vehetjük birtokba.

Miskolc - A mélygarázs az év végére készülhet el, ám a parkolókat akkor még nem vehetjük birtokba.„Jelenleg is tartanak a szerkezetépítési munkák a Patak utcán, a szakemberek elmondása szerint jó ütemben halad a munka, több mint ötven munkás dolgozik folyamatosan a mélygarázson" – mondta a Patak utcai mélygarázzsal kapcsolatban kérdésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. – A mínusz 2-es szint feletti födém már majdnem teljesen kész, apróbb munkák vannak már csak hátra, ezen a héten betonozzák az utolsó szakaszt, de már a pillérek és a külső falak építését is megkezdték a mínusz 1-es emeleten is, a lépcsőházzal és a lehajtóval együtt.

Felszíni talajrendezés után

Megtudtuk: nagy hangsúlyt helyez a kivitelező a minőség kérdésére. Kiderült az is, hogy a korábban problémát okozó víz 4 és fél méterre van a résfalakon kívül, az építkezés helyszínén „a gödörben" pedig egyáltalán nincs.

Mint ismert, a mélygarázs építésekor, a résfalazási munkálatok közben derült ki, hogy az eredeti talajmechanikai szakvéleményhez képest a megfelelő vízzáró agyagréteg síkja egyes helyeken máshol található, így szükségessé vált a mélyalapozási munkarész módosítása. Magát a mélygarázst nem kellett átterveztetni, csupán a megépítéséhez szükséges munkagödör kialakításának tervein kellett módosítani. A munkavégzés csak a kiegészítő munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatása után folytatódhattak a résfal lemélyítésével, bentonitos vízzáró fal építésével.

– A mélygarázs az év végére készülhet el, a parkolókat azonban akkor még nem vehetik birtokukba az autósok, mert ezt követően, a jövő évben következik a felszíni térrendezés, a mélygarázs feletti park kialakítása és a kertészeti munkák – mondta Pásztor Imre. – Ezekre várhatóan tavasszal kerülhet sor. A garázs körüli forgalmi rend végleges kialakítása is ekkora várható.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában