Helyi közélet

2013.11.13. 10:18

A falazatmagasítás is készül Diósgyőrben

Miskolc - A kivitelező a téli időjárás ellenére is folyamatos munkavégzést tervez a diósgyőri várban.

Miskolc - A kivitelező a téli időjárás ellenére is folyamatos munkavégzést tervez a diósgyőri várban.Láthatóan folyamatosan halad a felújítás a diósgyőri várban. Mivel végeztek, mit tudnak még, ha az idő engedi ebben az évben elkészíteni a kivitelezők? - kérdeztük az illetékest.

- A munkaterület átadása után régészeti feltárásokkal, majd az ideiglenes létesítmények telepítésével kezdődött a vár újjáépítése, ezt követően az állványozási és bontási munkákkal folytatódott - utalt az elmúlt időszak "lépésire" Pásztor Imre, a Miskolc Holding PR- és kommunikációs vezetője. - Az első daru már áll egy ideje, de a második is a vár felújítását, a falazási munkálatokat szolgálja már több, mint egy hónapja.

A tervek szerint

Pásztor Imre úgy fogalmazott, hogy a munka nagy erővel zajlik Diósgyőrben: a falazás folyamatban van, a belsővár alsó szintjének dongaboltozatai is készülnek és gépészeti és villamossági munkák is terv szerint haladnak. A bástyák falazatmagasítása is készül.

- A kivitelező a téli időjárás ellenére is folyamatos munkavégzést tervez - mondta az Észak-Magyarországnak a Miskolc Holding munkatársa. - Nagy erőkkel vannak jelen az építkezésen, 80-100 fő dolgozik a váron minden nap.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a projekt a több mint 2.4 milliárd forintos összköltségű a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztés a keretében valósul meg, a mintegy 935 millió forintos újjáépítés során megújul három bástya, két szinten visszaépítik a lovagtermet, kápolnát, megépítik a királyné lakosztályát, valamint egy kiállítási termet.

A felújítás a tervek szerint a 2014-es nyári főszezonra - valószínűleg júliusra - befejeződik.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában