Helyi közélet

2013.10.30. 22:48

Vakok és gyengénlátók ismerkedtek az új Skoda villamossal

Miskolc - Október 30-án 11 órától a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének tagjai ismerkedtek az új Skoda villamossal az MVK Zrt. telephelyén.

Miskolc - Október 30-án 11 órától a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének tagjai ismerkedtek az új Skoda villamossal az MVK Zrt. telephelyén.Szeptemberben a Látás-Mód Alapítvány, valamint a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének tagjai tettek látogatást a közlekedési vállalat telephelyén azzal a céllal, hogy megismerjék az új Skoda villamost. Ennek a látogatásnak a lehetőségét kínálta fel az MVK a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének is, hogy idejében megismerhessék az új villamost és így nagyobb biztonsággal tudják majd igénybe venni a mindennapi utazásaik során. Az MVK Zrt. kiemelt figyelmet fordít és lehetőség szerint minden segítséget megad a fogyatékkal élő utasoknak az utazás zavartalan lebonyolításához, ezért örömmel várták ezt a találkozót.

A Zöld Nyíl villamos projekt keretében még 29 új Skoda villamos érkezik Miskolcra – kettő már városunkban teljesíti tesztköreit. A 31 Miskolcra érkező új Skoda villamos mindegyikére jellemző, hogy teljesen alacsonypadlósak, mindegyiken hangos utastájékoztató rendszer működik majd, a megállók peronja egy szintbe van a villamos padlójával és a megállók is akadálymentesen használhatók.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában