Helyi közélet

2013.10.01. 07:57

Súlyosabb ítéletet kaptak a sajóbábonyi romák

Debrecen - Súlyosította a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét hétfőn a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa a 2009 őszén gárdistákra támadó sajóbábonyi romák ügyében.

Debrecen - Súlyosította a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét hétfőn a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa a 2009 őszén gárdistákra támadó sajóbábonyi romák ügyében.Az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 4 év 10 hónap börtönbüntetésre, a másodrendűt 4 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlottat 5 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte, a negyedrendű börtönbüntetését 3 év 10 hónapra súlyosította. Az ötödrendű vádlott 4 év 4 hónap, hatodik társuk 3 és fél év börtönbüntetést kapott. A hetedrendű vádlottat 4 év 10 hónap fegyházbüntetésre, a nyolcadrendűt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélőtábla álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helyesen és meglapozottan állapította meg a tényállást. A védői fellebbezések indoklásával nem értett egyet a másodfokú bíróság, mert a garázdaság bűncselekménye tényállásához képest a vádlottak magatartása olyan sajátos elemeket tartalmaz, melyek beleillenek a közösség tagja elleni erőszak tényállásába, indokolta a döntést az ítélőtábla. A lincshangulatot a Készenléti Rendőrség megjelenése szakította meg és az eset, jóval súlyosabb következményekkel is járhatott volna.

Mint arról korábban már beszámoltunk, 2009 őszén a sajóbábonyi romák egy csoportja egy Jobbik-fórum miatt helybelieket bántalmazott és fenyegetett, majd rátámadt egy kocsira, amivel gárdisták érkeztek a városba.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában