Helyi közélet

2013.10.10. 18:47

Romániában is öltek a Gyár utcában gyilkolók

Miskolc - A rendőrség vizsgálja, lehet-e közük más, hasonló bűncselekményekhez.

Miskolc - A rendőrség vizsgálja, lehet-e közük más, hasonló bűncselekményekhez.Főleg nőket és idős embereket támadtak meg Romániában is azok a férfiak, akik három évvel ezelőtt halálra vertek miskolci, Gyár utcai otthonában egy hetven éves férfit. Az elkövetők tetőjavítás ürügyén jutottak be az idős emberhez, akit - elszámolási vita után - olyan súlyosan bántalmaztak, hogy belehalt sérüléseibe. Elvitték a mobiltelefonját, karóráját, készpénzét, majd ittak egyet egy nem túl jó hírű miskolci kocsmában.

Az elkövetőket nemzetközi együttműködés keretében a román hatóságokkal közösen azonosították megyénk rendőrei. A nyomozásról dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Mircea Marius Negrut ezredes, Románia belügyi attaséja csütörtökön tájékoztatta a sajtót. Vereckei Csaba elmondta: a nyomozók három éven át dolgoztak az ügyön, a székelyhídi kapitányságon dolgozó kollégáikkal gyakran az országhatáron találkozva osztották meg az információkat. Így sikerült azonosítani a román elkövetőket, akik Romániában is követtek el hasonló bűncselekményeket, egy ember életét ki is oltották közben Bihar megyében. Most egy román büntetés-végrehajtási intézetben tartják őket elzárva. A bűnözők munkavégzés céljából, vagy annak álcája alatt érkeztek Miskolcra.

A belügyi attasé kérdésünkre elmondta: a Romániában, főleg nők és idős emberek sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményekért várhatóan ott, a miskolci emberölésért Magyarországon felelnek majd a tettesek. Romániában húsz évet kaphatnak a rablásokért, emberölésért.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában