Helyi közélet

2013.10.29. 10:51

Orosz Margit költő „Tűnődés” című könyvének bemutatója Putnokon

Putnokon a Holló László Galéria adott otthont <strong>Orosz Margit</strong> debütáló költő verseskötetének bemutatójának.

Putnokon a Holló László Galéria adott otthont Orosz Margit debütáló költő verseskötetének bemutatójának.A kötetet Ormós Péter Grafikusművész illusztrálta, akinek ez alkalomból időszakos kiállítása is nyílt a galériában. Az eseményt koordinálta Ujváry Mária a kötet szerkesztője. Különleges művésztalálkozó volt ez a szép őszi nap, hiszen a Putnokról elszármazó már közel 20 éve Franciaországban élő Timea Cipriani operaénekes is fellépett a rendezvényen. Az énekesnőt zongorán Kiss Virág zongoraművész kísérte. A résztvevőket üdvözölte és köszöntötte Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, aki támogatója is volt egyben a jelentős művészbarát találkozónak, valamint a kötetnek.

Orosz Margit költőt és könyvét bemutatni, megtiszteltetés volt számomra. Kérésemre a szerző több versét is profi módon szavalta el a szépszámú közönségnek. A szerző Miskolcon született, majd érettségi után a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán magyar-orosz-szakon szerzett diplomát. A bánhorváti általános iskolában már több, mint három évtizede tanítja az irodalmat. Verseivel már a 70-es és a 80-as években találkozhattak az olvasók országos lapokban. A műfajon belül költeményeire a sokszínűség jellemző. A versek egy időutazásra invitálják az olvasót. A vidám gyermekversek mellett visszaköszön ránk történelmünk, a haza, az emberek és a természet szeretete. A költő kérdésünkre elmondta: hiszi, hogy a vers örök, mert mindenkihez szól. Lelki táplálék, mely az öröm húrjait pengeti, de a versből erőt is meríthetünk életünk nehéz napjaira. A zenés könyvbemutatóval és kiállítással egybekötött rendezvénnyel rég nem látott színvonalat produkáltak a Holló László Galéria munkatársai.

- Tamás István -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában