Helyi közélet

2013.10.09. 09:52

Nagy lábon élt elcsalt pénzünkből a miskolci hivatalnok

Miskolc - A vádlottak meghallgatásával folytatódott a napokban a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila tanácsa előtt annak a – korábban a munkaügyi központban kormánytisztviselőként dolgozó – férfinak a büntetőpere, akit azzal vádol a megyei főügyészség, hogy összesen 56 és fél millió forintot szerzett meg jogtalanul.

Miskolc - A vádlottak meghallgatásával folytatódott a napokban a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila tanácsa előtt annak a – korábban a munkaügyi központban kormánytisztviselőként dolgozó – férfinak a büntetőpere, akit azzal vádol a megyei főügyészség, hogy összesen 56 és fél millió forintot szerzett meg jogtalanul. A vád szerint a férfi 2010 elejétől 2011 szeptemberéig 127 valós, de ellátásra nem jogosult személy részére állapított meg határozattal álláskeresési ellátást, amit aztán havonta átutalt saját vagy bűntársai bankszámlájára. Az ügy elsőrendű vádlottja írásbeli vallomását olvasta fel, de kérdésekre nem kívánt válaszolni. Elmondta: anyagi gondjai voltak, ezért követte el a bűncselekményeket, amelyeket azóta már nagyon szégyell és megbánt.

A férfi a nyomozati szakaszban nem tett vallomást, de a bűntársai – akik biztosították az elsíbolt pénz számára a bankszámlákat, és a tárgyaláson nem kívántak vallani – által elmondottakból kiderült a történet.

A férfi először barátnője és annak anyja számlájára utalt pár milliót, amit a lány hiánytalanul átadott neki, hálából azonban elutaztatta New Yorkba, Bibionéba.

Egy másik vádlott elmondta, hogy ő tíz százalékért segítette a férfit, aki egyre nagyobb lábon élt, hol BMW-t, hol meg Nissan terepjárót vezetett.

ÉM-SZP


Előzmény:

Miskolc - Milliókat keresett a munkanélkülieken a munkaügyi központ - volt - tisztviselője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában