Helyi közélet

2013.10.02. 10:11

MVK: Folytatódik az utazási szokások felmérése

Miskolc - Július és augusztus hónapok folyamán kezdődött el egy nagyszabású felmérés, amelynek első lépéseként kérdezőbiztosok kerestek fel számos háztartást Miskolcon és a környező településeken, hogy megismerjék az ott élők utazási szokásait.

Miskolc - Július és augusztus hónapok folyamán kezdődött el egy nagyszabású felmérés, amelynek első lépéseként kérdezőbiztosok kerestek fel számos háztartást Miskolcon és a környező településeken, hogy megismerjék az ott élők utazási szokásait.Folytatódik az utazási szokások felmérése, segítse munkánkat, mondja el, Ön merre és hogyan utazik!

A felmérés tovább folytatódik, következő lépésként lesz utasszámlálás a járműveken, menetidőmérés, kérdezőbiztosok fognak kérdezősködni nagy forgalmú helyszínen, hogy megismerjék majd a munkába járók egyedi igényeit, és rendőri segítséggel a közúti forgalomban részt vevők véleményét is rögzítik.

A soron következő megkérdezések idősorrendben:

1. Október 3-án, csütörtökön 6.00 - 18.00 óra között Miskolc határában (9 mérőhelyen) rendőrök terelik ki az arra közlekedő autósok egy részét, biztonságos megállítást lehetővé tevő helyszínre, ahol kérdezőbiztosok pár perces kérdőív megválaszolására kérik meg az autósokat. Kérjük az autósok szíves megértését és türelmét.

Az autósok megkérdezése ezeken a mérőhelyeken zajlik majd:

- Miskolc déli oldalán, a 3. számú főút városból kivezető részén több helyen, például a Harsányi úton, a 3. számú főút és az M30-as autópálya között, a Szirma külterületi szakaszán, az M30-as autópálya csomópontja előtt.

- a 26-as főút Miskolc utáni szakaszán

- a Lyukóbányai út Miskolc határánál,

- a Lillafüredi út Miskolc határánál,

- a Mexikóvölgy utca városhatárnál.

2. Október 8-án, kedden a buszokon és villamosokon a közlekedők utas kikérdezése zajlik majd nagyobb forgalmú helyszíneken. Ugyanekkor a helyi járatokon az utazók zavarása nélkül fedélzeti automata eszközökkel menetidőmérés fog történni, a tervek szerint a 12-es és 14-es autóbuszvonalakon.

3. Október 12-én, szombaton, valamint október 15-én és 17-én (kedden és csütörtökön) hétköznapokon az MVK buszokon és villamosokon minden ajtónál egy számláló fogja a le- és felszállókat számlálni.

4. Október második felében munkahelyi felvétel fog történni, ez azt jelenti, hogy elsősorban nagy foglalkoztató cégek munkavállalóinak (mint például a Bosch, a Megyei Kórház stb.) speciális kérdőíveket küldenek ki, hogy megismerjék a munkába járók egyedi igényeit, észrevételeit.

Kérjük szíves türelmüket, megértésüket!

Bízunk benne, hogy az Önök segítségével pontosan megismerhetjük az utazási szokásokat és jobbá tehetjük a közösségi közlekedést!

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában