Helyi közélet

2013.10.15. 11:46

Mit tettek meg, és mit nem?

Miskolc - Hogy látják a volt polgármesterek a jelenlegi városvezetés elmúlt három évét?

Miskolc - Hogy látják a volt polgármesterek a jelenlegi városvezetés elmúlt három évét?Az alakuló ülés harmadik évfordulója alkalmából az alpolgármestereket – dr. Zsiga Marcellt, Pfliegler Pétert és Kiss Gábort – is megkérdeztük hétfőn arról, mi az, amit megtettek a három év alatt. Mi az, amit sikerélményként könyveltek el? Mi az, amit abszolút sikerként könyvelnek el? Mi az, amit megtehettek volna, de a körülmények nem engedték? Mi az, amit nem tett meg a jelenlegi városvezetés? Mi segítette legjobban a munkájukat? Mi akadályozta? De nem kaptunk választ, arra hivatkozva, rövid volt az idő a válaszadásra. Azt is mondták, talán egy későbbi időpontban.

„Lehetőségek a miskolciaknak”

Az Észak-Magyarország azonban a volt városvezetőket is megkérdezte. T. Asztalos Ildikót, Kobold Tamást és Káli Sándort. Hogyan értékelik a ciklusból eltelt három évet? „Nem vagyok naprakész a helyi politikában, hiszen a családommal, unokámmal töltöm az időm nagy részét, a gondolataimat is ők foglalják le” – válaszolta érdeklődésünkre T. Asztalos Ildikó, aki 1993-1994-ben volt polgármester.

Hangsúlyozta: „Azok a fejlesztések, amelyeket a szűk környezetemben látok, azt gondolom, lehetőségek a miskolciaknak, hogy kicsit könnyebben éljenek. Gondolok itt az új villamosokra, amelyek megkönnyítik majd a közlekedést. Vagy például a lakásom közelében lévő múzeumra, amely hamarosan megújul. És itt van a selyemréti strand, amelyet nyáron átadtak. Vagy például a színház, amely ma intenzíven van jelen a város életében. Ezek mind jobbíthatják az életet, segíthetnek a fiatalok itthon tartásában. Mert Kelet-Magyarországon, így Miskolcon sem egyszerű az élet.”

„Örülök, hogy befejezték az általunk megkezdett projekteket, mint például a Zöld Nyíl beruházás, a selyemréti strand, a lillafüredi függőkert. Sajnos az általuk kezdett Patak utcai mélygarázs esetében már most látni, kidobott pénz.

A főtér alá tervezett mélygarázs ennyi idő alatt már elkészülhetett volna, minden feltétel adott volt – így adtuk át –, hogy elkezdhessék.

„Mélyponton”

Valamint súlyos hiba, hogy a Semmelweis kórház által elnyert 5 milliárd forintos projektet egyszerűen visszaadta a városvezetés. És az is, hogy nem lobbiztak a panelprogram folytatásáért” – mondta Káli Sándor, aki két cikluson keresztül (2002-2010) vezette a várost. „Miskolc külső megítélése mélyponton van, ugyanott, ahol 2002-ben volt. Amikor is el kellett kezdenünk kitalálni egy új arculatot a városnak. Az emberek azt érzik, innen menni kell, nem történik semmi” – fogalmazott.

Kobold Tamás is két cikluson át, 1994 és 2002 között volt Miskolc polgármestere. Mint mondta, bár figyelemmel kíséri és érdekli is az önkormányzat munkája, de úgy érzi, kevés az információja ahhoz, hogy megalapozottan tudjon véleményt formálni.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Ma három éve, hogy megalakult a jelenlegi miskolci testület. Az önkormányzati választásokat követően október 15-én tették le az esküt a mostani képviselők és akkor vehette át megbízólevelét dr. Kriza Ákos polgármester is.


Miskolc - Mi történt eddig a jelenlegi városvezetés három éve alatt? Hogyan értékelik a frakcióvezetők?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában