Helyi közélet

2013.10.09. 18:39

Ároktőről Svájcba - Megvannak a szökött haramiák

Budapest - Nemzetközi segítség a szökevények kézre kerítésében.

Budapest - Nemzetközi segítség a szökevények kézre kerítésében.A Svájci Szövetségi Rendőrség célkörözési egysége szerdán, a koraesti órákban Oftringenben, Svájcban fogta el azt a két ároktői férfit - apát és fiát -, akik múlt hét szombatra virradóan szöktek meg a házi őrizetből ároktői lakásukból, hozta nyilvánosságra szerdán az ORFK sajtószolgálata.

Mint ismeretes, a két férfi és társai ellen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész egy ellenük tucatnyi brutális kegyetlenséggel elkövetett rablás és emberölés miatt már évek óta folyó büntetőperben.

A férfiakat azzal vádolja az ügyészség, hogy 2008-ban és 2009-ben “lomizás” közben nézték ki áldozataikat, akikre éjjel rontottak rá. Értékeiket követelték, közben olyan embertelen módon bántalmazták őket, hogy a sértettek közül ketten életüket vesztették.

A vádlottak ez év tavaszán kerültek házi őrizetbe, miután lejárt az előzetes fogva tartásuk maximális négy éves időtartama. A büntetőeljárást egy sor dolog - a bűnjelek nagy száma, bírócsere, a szakértők késlekedése - hátráltatta.

A házi őrizetben lévő férfiakat a rendőrség naponta átlagosan öt alkalommal ellenőrizte, eltűnésüket megelőzően hétszer jártak a rendőrök a vádlottak lakásán, szombaton azonban már csak hűlt helyüket találták. Apának és fiának most fogolyszökés miatt is felelniük kell.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában