Helyi közélet

2013.10.25. 22:32

Halaszthatatlan változásokat vezettek be

Ózd - Helyi pedagógusokkal, iskola igazgatókkal, óvodavezetőkkel és a város vezetésével találkozott Ózdon dr. Hoffmann Rózsa.

Ózd - Helyi pedagógusokkal, iskola igazgatókkal, óvodavezetőkkel és a város vezetésével találkozott Ózdon dr. Hoffmann Rózsa.A köznevelésért felelős államtitkár a zárt körű tapasztalatcsere után egy sajtótájékoztató keretében beszélt a helyi tapasztalatokról. Dr. Hoffmann Rózsa kiemelte: nagy szüksége volt arra, hogy szemtől-szembe, kötetlenül beszélgethessen azokkal a pedagógusokkal, akiket nap, mint nap érintenek a szeptemberben bevezetett változások. Külön kérdéskör volt az általános iskolák délutánig tartó nyitva tartása.

- Ózdon senkiben nem mertük föl azok a téveszmék, amelyeket az elmúlt hetekben sokat hallottunk. Nem egész napos tanításról beszélünk, hanem egy lehetőségről, amelyet a gyerekeknek és a szülőknek kínálunk - fogalmazott dr. Hoffmann Rózsa. - Itt is azt hallottam, hogy olyan változatos, színes programokat találnak ki az iskolák, ami vonzó a tanulók számára.

Szükséges a testnevelés

Az észak-borsodi településen az intézmények fejlettségi szintjének köszönhetően nem okozott fennakadást a mindennapi testnevelés bevezetése. Lapunk kérdésére a köznevelési államtitkár azonban megjegyezte: volt ahol nem ment zökkenőmentesen a folyamat.

- Én is azon az állásponton voltam, hogy ez a döntés nem tűrt halasztást - folytatta dr. Hoffmann Rózsa. - Nem várhattunk addig, amíg uszodák és tornatermek épülnek. Ezzel párhuzamosan fölmértük az igényeket, és olyan programokat indítunk, amelyek a legrászorultabb településeket segítik. Ebben harminc uszoda és legalább ennyi tornaterem fog felépülni.

Dr. Hoffmann Rózsa ózdi látogatásával kapcsolatban Riz Gábor, országgyűlési képviselő kiemelte: ha a köznevelés és a szakképzés rendszere rendben van, akkor ebben a hátrányos helyzetű régióban is van mire építeni. A bimbózó és jól működő vállalkozások kéréseit figyelembe véve lehet átalakítani az oktatást, ami hosszútávon gazdasági fejlődéshez vezethet. Az ózdi pedagógusok ezen a napon kibeszélhették azokat az anomáliákat, amelyek az elmúlt időszakban foglalkoztatták őket, most a legautentikusabb személytől kaphattak egyértelmű válaszokat.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában