Helyi közélet

2013.10.28. 19:58

Fogy a magyar, fogy a miskolci

Miskolc - Az elmúlt két évben közel 5 ezer fővel csökkent a Miskolcon élő emberek száma.

Miskolc - Az elmúlt két évben közel 5 ezer fővel csökkent a Miskolcon élő emberek száma.Fővárosi egyetemre ment tanulni 1996-ben az előtte Miskolcon élő László Levente. A diplomáját már rég megszerezte, de azóta sem jött vissza, mert mint fogalmazott, Budapesten találta meg a számítását. Levente szerint sok fiatal, ahogy ő is, az egyetemi évek alatt olyan lehetőségekkel találkozott, amelyekkel élni tudott. Új barátokat szerzett, az itthoni kapcsolatok pedig lazultak. Voltak olyan osztálytársai is, akik Miskolcon tanultak, de azután ők is a fővárosban találtak munkát, tette hozzá. És hogy mi kellene ahhoz, hogy Miskolc vonzóbb legyen? Levente szerint fejlettebb infrastruktúrával kellene rendelkeznie, sok szempontból élhetőbbnek kellene lennie, és nem utolsó szempont, hogy az ott élő embereknek is igényesebbnek kellene lenniük.

Nincs megállás

Valószínűleg sokan gondolják úgy, mint Levente, mert a legfrissebb demográfiai adatok szerint Miskolc lakóinak a száma 2011-től 2013-ig közel 5 ezer fővel (4849) csökkent. A fogyás nem újdonság, hiszen ez a folyamat 1980 óta tart. Akkor még 207 ezer 303-an laktak a megyeszékhelyen, 2013-ban már csak 162 ezer 905-en. A fogyást egyik városvezetés sem tudta megállítani. 2009-ben még Magyarország 3. legnépesebb városa volt Miskolc, 2010-ben viszont már megelőzte Szeged. Most pedig Pécs is szorongatja a 156 ezer 801 fős lakosságszámával.

A teljes cikket az Észak-Magyarország keddi számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában