Helyi közélet

2013.10.30. 16:52

Elutasították a volt holding vezető elleni vádat

Miskolc - Elutasította dr. Kriza Ákos miskolci polgármester dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding egykori elnök-igazgatója ellen benyújtott pótmagánvádját az első fokon eljáró Miskolci Járásbíróság kedden.

Miskolc - Elutasította dr. Kriza Ákos miskolci polgármester dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding egykori elnök-igazgatója ellen benyújtott pótmagánvádját az első fokon eljáró Miskolci Járásbíróság kedden.Az ügy előzménye, hogy dr. Kriza Ákos 2011 márciusában feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az úgynevezett életbiztosítások ügyében is. Vitatta ugyanis, hogy a városi cégek korábbi vezetői jogosultak lettek volna – béren kívüli juttatások keretében – kockázati életbiztosítás megkötésére.

„A nyomozó hatóság alapos vizsgálatot követően zárta le a nyomozást, bűncselekmény hiányában. Dr. Kriza Ákos panaszt tett a határozat ellen, így az ügyet az ügyészség is megvizsgálta, és ugyanarra a következtetésre jutott, mint korábban a rendőrség. Kriza Ákosnak ez sem volt elég, időt és (köz)pénzt nem kímélve, egy főváros ügyvédi irodát megbízva, pótmagánvádat nyújtott be. Kedden az első fokon eljáró Miskolci Járásbíróság ítéletében megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, az akkor érvényben lévő javadalmazási szabályzat törvényes volt, a cégvezető eszerint járt el” – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding korábbi elnök-igazgatója.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában