Helyi közélet

2013.10.04. 14:15

DVTK: A cél az változatlan maradt

DFC Kft.: sok szempontnak kell megfelelnie a leendő ügyvezető igazgatónak.

DFC Kft.: sok szempontnak kell megfelelnie a leendő ügyvezető igazgatónak.

Mivel kedden kiderült, hogy az őszi szezon végeztével távozik a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát üzemeltető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója, Dudás Hunor, aki több mint három éven át töltötte be ezt a posztot, új helyzet van kialakulóban a klubnál. Erről kérdeztük Sántha Gergelyt, a DFC Kft. többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezető igazgatóját.

– Született egy döntés, amit annyiban kívánok kommentálni, hogy ezúton is köszönöm Dudás Hunor eddigi munkáját, amely úgy gondolom, minden téren jelentősen hozzájárult a klub eddig elért eredményeihez – mondta Sántha Gergely. – A klubnál a múltban is történtek változások, akár személyi téren, akár más vonatkozásban, de egyvalami változatlan maradt, a cél, – amelyet három éve, amikor szerepet vállaltunk a diósgyőri labdarúgásban – magunk elé tűztünk. Egy olyan futballklubot szeretnénk felépíteni, és a működésének biztonságát megteremteni, amely megfelelő infrastruktúrával, szakmai- és menedzsment háttérrel, stabil szurkolói bázissal rendelkezik, és nem csak a várost, hanem az egész régiót megfelelő rangon képviseli úgy, hogy működésének biztosításához a helyi erőkre, lehetőségekre is támaszkodik. Talán ebből az egy mondatba belesűrített összefoglalásból kitűnik, hogy ezt nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani, hiszen vannak ebben olyan részek, gondolok itt például a sportszakmai oldalnál a játékos nevelésre, ahol az eredmények csak évek múlva mérhetők. Viszont vannak előre mutató részeredményeink, és persze vannak előttünk álló feladatok is. Olyanok, amelyek közül néhányat a közeljövőben kellene megoldanunk, és olyanok is, amelyeknek jó esetben is csak hónapok múlva lehet eredménye.

A stadionépítésről

Arra a kérdésünkre, hogy ez utóbbi alatt a stadionépítést kell-e érteni, Sántha Gergely azt válaszolta, hogy ez is azok közé tartozik, hiszen a legújabb fejlemények szerint ez a projekt valószínűleg tovább fog tartani, az előzetesen elképzelteknél. Arra a kérdésre, hogy ki lesz ennek a beruházásnak a kivitelezője, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője még nem tudott pontos választ adni.

– Több lehetőség felmerült, mi azt tartanánk a legoptimálisabbnak, ha a beruházás kivitelezésénél a DVTK, azaz a sportszakma szempontjai kerülnének előtérbe – mondta Sántha Gergely, aki így folytatta: – Az a több milliárd forintos összeg, amely a diósgyőri stadion építése kapcsán az elmúlt napokban napvilágot látott, elegendő lehet arra, hogy infrastrukturális szempontból optimális körülmények teremtődjenek, amelyek hosszú távon rendezhetik a miskolci labdarúgás helyzetét.

Sántha Gergelytől azt is megkérdeztük, hogy Dudás Hunort ki válthatja az operatív irányítói szerepkörben, az ügyvezetői poszton.

– Az elkövetkező időszakban, jelentős erőfeszítéseket fogunk tenni, hogy megtaláljuk a posztra a legmegfelelőbb embert, aki minden szempontból – és szempontból van elég – alkalmas a feladatra, de kihangsúlyoznám, hogy egy ekkora klub irányítása nem egyszemélyes feladat, itt megfelelő csapatra, valamint hatékony csapatmunkára is szükség van a célok elérése érdekében – felelte a DFC Kft. többségi tulajdonosának ügyvezetője.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában