Helyi közélet

2013.10.01. 14:23

Csere: vezetők mentek, vezetők jöttek

Miskolc - Az új, egyetemi vezetők megkezdték munkájukat. A MERt-nél is változások várhatók.

Miskolc - Az új, egyetemi vezetők megkezdték munkájukat. A MERt-nél is változások várhatók.Új rektora és új felső vezetése van a Miskolci Egyetemnek. Mint arról már korábban is írtunk, az intézmény rektora augusztus 15-étől prof. dr. Torma András lett, aki az elmúlt tanévben még az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja volt. A rektori pályázat első fordulóját a szakminiszter eredménytelennek nyilvánította, a második kör viszont már eredményesen zárult. Torma András megbízatása 2017. augusztus 14-éig szól. Közvetlen helyettese, tehát az általános rektorhelyettes dr. Horváth Zita lett. A tanulmányi rektorhelyettes Óváriné dr. Balajti Zsuzsanna, a tudományos és nemzetközi rektorhelyettes prof. dr. Kékesi Tamás. Dr. Szakály Dezső egyetemi főtitkárként, Szűcsné dr. Kovács Judit pedig humánpolitikai igazgatóként folytatja a munkát. A gazdasági főigazgató továbbra is Széll Gábor.

Változások történtek egyes karok élén is: a Műszaki Földtudományi Kar dékánja prof. dr. Szűcs Péter, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja prof. dr. Bertóti Edgár, az Állam- és Jogtudományi vezetője prof. dr. Farkas Ákos, az Egészségügyi Kar új dékánja pedig dr. Kiss-Tóth Emőke. A többi kar élén nem történt változás.

Fiatalosabb lesz

Viszont nem hosszabbították meg az egyetemi újság, a MERt főszerkesztőjének, Spitzmüller Zitának a szerződését. Horváth Zita általános rektorhelyettestől megtudtuk, ez nem jelenti azt, hogy a lap megszűnik. Viszont a tervek szerint kevesebb példányszámot nyomtatnak belőle a jövőben, az internetes változatát viszont erősíteni akarják. De szeretnék fiatalosabbá, dinamikusabbá is tenni a lapot úgy, hogy az megfeleljen a 21. század követelményeinek. A rektorhelyettes hozzátette: a MERt úgy működik majd, mint eddig, tehát a főszerkesztő mellett az egyetem diákújságírói írják a cikkeket. A főszerkesztő személyéről nem tudott felvilágosítást adni, mint mondta, a rektor döntése volt a váltás ezen a poszton. Szerettük volna megkérdezni erről Torma Andrást is, de őt elfoglaltsága miatt nem tudtuk elérni.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában