Helyi közélet

2013.10.19. 00:12

Börtöntermékek mintaboltja nyílt

Sátoraljaújhely - Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg pénteken a büntetés-végrehajtás Jurta Mintaboltját Sátoraljaújhelyen, a Széchényi téren.

Sátoraljaújhely - Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg pénteken a büntetés-végrehajtás Jurta Mintaboltját Sátoraljaújhelyen, a Széchényi téren.A Jurta a büntetés-végrehajtás bejegyzett védjegye, a mintabolt az Állami Partner rendszerben, fogvatartotti munkáltatással készített termékeket mutatja be, értékesíti a lakosság számára.

Október 1-jén a sátoraljaújhelyi Ábránd-Textil Kft. és a Kalocsai Konfekcióipari Kft. összeolvadásával jött létre az Adorján-Tex Kft., így a büntetés-végrehajtási szervezet 11 gazdasági társaság útján látja el közfeladatait. A Jurta márkanevet a több társaságot érintő termékek gyűjtőmárkájaként alakították ki. A textilipari, papír-feldolgozási, cipőgyári, élelmiszeripari, bútorüzemi fejlesztések eredményeképpen létrejövő új termékportfólió bemutatására és népszerűsítésére nyitották meg az első reprezentatív kereskedelmi egységet Sátoraljaújhelyen.

A boltban az Adorján-Tex Kft., az Ipoly Cipőgyár Kft., Duna-Mix Kft., valamint a Duna-Papír Kft. termékei vásárolhatóak meg. Az Állami Partner első kereskedelmi márkája, a Jurta Mintabolt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága irányítása alatt álló gazdasági társaságok megerősítése, a fogvatartotti foglalkoztatás bővítése és börtöncégek eredményességének növelését célzó, komplex stratégiai munka állomásaként nyílott meg. Az ünnepélyes átadón megjelent Varga Valéria vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese és Kovács László nyugalmazott büntetés-végrehajtási ezredes, az Adorján-Tex Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Rózsahegyi Tamás alezredes, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön parancsnoka is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában