Helyi közélet

2013.10.01. 14:45

Átkerül a Szent Ferenc Tagkórház, de ott marad

Miskolc - Novembertől a megyei kórház helyett a MISEK-hez tartozik a Szent Ferenc Kórház.

Miskolc - Novembertől a megyei kórház helyett a MISEK-hez tartozik a Szent Ferenc Kórház. Megszületett a fenntartói határozat arról, hogy a B.-A.-Z. Megyei Kórház elsősorban rehabilitációs ellátásokra szakosodott Szent Ferenc Tagkórháza november 1-jétől átkerül a Miskolci Semmelweis Kórházhoz (MISEK), erősítette meg információnkat az említett intézmények közös fenntartója, a GYEMSZI. A döntés indoklásaként a következőket sorolják fel szerkesztőségünknek írt levelükben: szakmai harmonizáció, az egészségügyi ellátások területén a párhuzamosságok megszüntetése, az ellátások és a humánerőforrás koncentrálása. Hozzáfűzik: a Szent Ferenc Tagkórház minden fekvő- és járóbeteg kapacitása megmarad, minden munkatárs jogutódlással átkerül a MISEK-hez. Valamint: „a fenntartói határozat tartalmazza az átadás fenntartó által elrendelt feltételeit és szabályait”.

Többek között ez utóbbiról szerettünk volna többet megtudni, ám a MISEK főigazgatója, dr. Tiba Sándor kijelentette: az intézmény betegellátást is érintő struktúraváltozásairól jövő keddre hirdetett sajtótájékoztatót, addig e tárgyban nem kíván nyilatkozni.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában