Helyi közélet

2013.10.21. 10:24

A murvás utakat is kátyúzzák Miskolcon

Miskolc - A megyei városok közül egyedül Miskolcon a START közmunkaprogram keretében is elkezdődött szeptemberben a kátyúzás.

Miskolc - A megyei városok közül egyedül Miskolcon a START közmunkaprogram keretében is elkezdődött szeptemberben a kátyúzás.Miskolcon az idén áprilisban kezdődtek a nagymértékű aszfaltozási munkálatok. Először a buszok útvonalain és a főutakon, majd a nyár végén és ősszel a kátyúzások már a mellékutakat, és lakótelepi utakat is érintették.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy a város kezelésében lévő utakon ebben az időszakban 8000 kátyút javítottak ki, közel 17 ezer négyzetméternyi területen zajlott munkavégzés, amely során 2600 tonna aszfaltot dolgoztak be. Az idei felújítási munkálatok eddig 281 utcát érintettek Miskolcon, amire 150 millió forintot költött a város.

428 kilométernyi aszfalt

- Az utcák kiválasztásakor rendelkezésre állt a Városgazda útellenőri listája a hibás utakról, de az önkormányzat kikérte a képviselők javaslatát is a lakossági jelzések mellett - tette hozzá.

A kátyúzásra 1 év a garancia és továbbra is minden javított kátyú GPS koordináta alapján kerül nyilvántartásba. A miskolci önkormányzat kezelésébe egészen pontosan 428 kilométernyi aszfaltozott úthálózat tartozik.

A megyei városok közül egyedül Miskolcon a START közmunkaprogram keretében is elkezdődött szeptemberben a kátyúzás. Megtudtuk: a Start Közmunkaprogramon belül külön alprogramot hoztak létre a szilárdburkolatú utak kátyúzására. Ez eddig 40 utcában több mint 100 tonna aszfalt bedolgozását jelentette. A START-os kátyúzás, útkarbantartás, amely a nem aszfaltozott, murvás utakat is érinti a tervek szerint idén november végéig tart.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában