Helyi közélet

2013.09.19. 22:30

„Szeptemberre is jusson”

Sátoraljaújhely - A nagyszabású programok a Város Hetével zárulnak Sátoraljaújhelyen.

Sátoraljaújhely - A nagyszabású programok a Város Hetével zárulnak Sátoraljaújhelyen.Idén közel egyhetes rendezvénysorozattal vár mindenkit a sátoraljaújhelyi Város Hete. A programokat szeptember 19-től egészen 24-ig tartják a zempléni városban.

Identitásőrzés

– Ennek a rendezvénysorozatnak természetesen van egy alapfilozófiája, mégpedig a sátoraljaújhelyiek identitástudatának megerősítése – mondta lapunknak Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Korábban a Város napját ünnepeltük, de idén kiegészítjük a programokat. Ebben az évben az újhelyi Várnap is hozzánk került, mert ez egy olyan esemény, aminek nincs igazán kötött időpontja. Az első várnap remekül sikerült, a másodiknál közbeszólt az időjárás és sajnos a mostaninál is.

Az eredeti terv az volt, hogy szombaton délelőtt a helyi termékek vásárát rendeik meg a Rendezvénytér környékén, amelyre a helyi büntetésvégrehajtási intézethez tartozó Börtönmúzeum korabeli kínzó-, büntetőeszközöket visz majd ki, így az érdeklődők közelről is megismerkedhetnek a deressel. A délutáni programokat a Várhegy tetején feltárás alatt lévő várba tervezték, de a rossz időjárás miatt ezeket a programokat is betelepítik a belvárosba.

– Sajnos az esőzések miatt nagyon csuszamlós a talaj és a meredek lejtőn még száraz időben is megterhelő felkapaszkodni a várba, ezért lemondtunk a hegyi környezetről, mert nem kockáztatjuk, hogy bárki balesetet szenvedjen – tette hozzá Szamosvölgyi Péter.

Helyi fellépők

A sátoraljaújhelyi polgármester elmondta, igyekeznek főként helyi fellépőket szervezni a programokra.

– Ez nem mindig száz százalékos, hiszen a kórusfesztiválon csak egy helyi fellépő lesz, és Pécsi Ildikó sem sátoraljaújhelyi kötődésű – mondta Szamosvölgyi Péter, aki hozzátette, ez utóbbi előadás előtt adják majd át a Latabár Színházban a város díjait.

– Ez az év utolsó nagyszabású sátoraljaújhelyi eseménysorozata a néptáncfesztivál és vadételfőző verseny mellett. Úgy igyekeztünk, hogy szeptemberre is jusson valami a helyieknek – tette hozzá a sátoraljaújhelyi polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában