Helyi közélet

2013.09.29. 17:47

Sportolni sérülten is lehet

Miskolc - Megismerhették a mozgáskorlátozottak sportolási lehetőségeit.

Miskolc - Megismerhették a mozgáskorlátozottak sportolási lehetőségeit.Közel kétszázan mentek el szombaton délelőtt a miskolci sportcsarnokba, ahol a Regionális MERI Napok keretében "sportkóstoló" rendezvényt tartott a A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete.

Mint Braun János, a miskolci egyesület képviselője elmondta, az első hasonló rendezvényt öt éve Budapesten tartották, de felmerült az igény arra is, hogy a vidéken élő segítséggel élő emberek is megismerhessék a sportolási lehetőségeket. Ezért az idén a főváros mellett hat vidéki városban is megtartják, megtartották a sportkóstolót. Miskolcon 12 sportág - mások mellett kerekesszékes kosárlaba, -tenisz, -tollaslabdát, vívást - mutatkozott be, köztük három olyan, ami más helyszíneken nem volt. Ilyen például a trail-o, a mozgásukban korlátozottak - sérült vagy idős emberek - számára kidolgozott tájékozódási futás, ahol nem a sebességnek és az időnek van jelentősége, hanem a vizualitásnak. A sportágat az érdeklődők a Népkertben kiépített pályán próbálhatták ki.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában