Helyi közélet

2013.09.13. 14:45

LMP: A vidéki főiskolák válságos helyzetéről

Miskolc - Pető Ernő, az LMP felsőoktatási szakszóvivője országjáró körútja újabb állomásaként tegnap Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, hogy felhívja a figyelmet a vidéki főiskolák válságos helyzetére.

Miskolc - Pető Ernő, az LMP felsőoktatási szakszóvivője országjáró körútja újabb állomásaként tegnap Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, hogy felhívja a figyelmet a vidéki főiskolák válságos helyzetére.Hangsúlyozta: ezen belül is kiemelten méltatlan helyzetbe került a Miskolci Egyetem, amelytől a költségvetése csaknem felét vonták el, amivel véleménye szerint hosszú távon az intézmény léte kérdőjelezhető meg. Mile Lajos országgyűlési képviselő hozzátette: azt ők sem vonják kétségbe, hogy a képzés színvonalán javítani kell, de ennek nem ez a módja. Kijelentette: ő mint országgyűlési képviselő minden egyes miskolci országgyűlési képviselőtársát (a kormánypártiakat is) fel fogja keresni azzal a javaslattal, hogy közösen lépjenek fel a Miskolci Egyetem érdekében, azért is, mert az egyetem ellehetetlenítésével tovább csökken a miskolciak és a megyében lakók esélyegyenlősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában