Helyi közélet

2013.09.09. 18:38

Közlemény - Ősszel tovább folytatódnak a devizahiteleseket segítő intézkedések

Miskolc - A bukott baloldallal ellentétben a Fidesz nem hagyja sorsukra a bajba jutott devizahiteleseket. A Fidesz-frakció múlt heti ülésén döntött arról, hogy ősszel tovább folytatódnak a devizahiteleseket segítő intézkedések. A Fidesz felszólította a bankokat, hogy november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit. A bankok erkölcsi kötelessége, hogy önként módosítsák a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára. Ha a bankok ezt nem teszik meg, novemberben a kormány fogja benyújtani a javaslatát a parlament elé, akár a bankok kárára is.

Miskolc - A bukott baloldallal ellentétben a Fidesz nem hagyja sorsukra a bajba jutott devizahiteleseket. A Fidesz-frakció múlt heti ülésén döntött arról, hogy ősszel tovább folytatódnak a devizahiteleseket segítő intézkedések. A Fidesz felszólította a bankokat, hogy november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit. A bankok erkölcsi kötelessége, hogy önként módosítsák a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára. Ha a bankok ezt nem teszik meg, novemberben a kormány fogja benyújtani a javaslatát a parlament elé, akár a bankok kárára is.A bankok becsapták az embereket. Nem árulták el a valódi kockázatokat, a hitelszerződéseket úgy fogalmazták meg, hogy minden kockázatot és terhet a hitelfelvevő családokra hárítottak át. A kialakult helyzetet ezért elsőként a bankok erkölcsi kötelessége megoldani. Ha ezt önként nem teszik meg november 1-jéig, a kormány lépni fog. A Fidesz tehát, ahogy eddig sem, úgy most sem engedi el a devizahitelesek kezét. A kormányalakulása óta több mint 360 ezer család élt valamilyen kormányzati segítséggel (árfolyamgát, végtörlesztés, eszközkezelő stb.). Jól tudjuk azonban, hogy sokan vannak még olyanok, akik ma is rettegnek otthonukért, ezért kaptak felszólítást a bankok. Ha a bankok november 1-ig nem lépnek, a Fidesz-kormány olyan megoldást fog alkalmazni, amely megszünteti a devizakölcsönöket.

A felelősség alól nem bújhat ki a bukott baloldal sem. A lakosság drámai eladósodása a Gyurcsány-Bajnai-kormány egyik legnagyobb bűne. Százezreket taszítottak itt devizahitelekbe, sokan kerültek devizacsapdába itt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Az első Orbán-kormány idején létező erős otthonteremtési támogatási rendszert eltörölték és hagyták, hogy a bankok zsíros hitelszerződéseket kössenek, akár a magyar családok otthonának kockáztatása árán is. 2010-re már minden harmadik háztartásnak volt devizahitele, a baloldal kormányzása alatt a devizahitelek állománya 140-szeresére nőtt és a teljes lakossági hitelállomány 50 százalékát tette ki. Ha a bukott baloldalon múlna ma is mentenék a rossz bankárokat, mint a bajba jutott devizahiteleseket. Bajnai Gordon ma is bankmentő csomagot dolgozott ki.

- Fidesz Miskolci Szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában