Helyi közélet

2013.09.11. 22:11

Ki nem akar kártyázni?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Készpénzben követelhetik a fizetésüket azok, akik sokallják a bankjegyfelvételéért fizetendő banki díjat.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Készpénzben követelhetik a fizetésüket azok, akik sokallják a bankjegyfelvételéért fizetendő banki díjat.A tranzakciós illeték miatt megdrágult a bankolás, pedig már eddig is számos banki ügyfelet terelt a készpénzhasználat irányába. A nyugdíjasok után most már egyre több cég dolgozói is kérik, hogy készpénzben kapják meg a fizetésüket. Erre csak akkor nincs joguk, ha a kollektív szerződés úgy rendelkezik, hogy bankszámlára utalhatja a munkáltató a jövedelmeket. A közszféra dolgozói is csak bankszámlára kaphatják a bérüket már másfél évtizede, ők azonban kompenzációt kaphatnak a banki költségek fedezésére.

Más médiumok által megkérdezett pénzintézetek szerint a készpénzben történő kifizetés a munkáltatók számára lényegesen magasabb költséggel járna, emiatt nem várható széles körű átállás. Illetve szerintük a pénzügyek gyors, kényelmes és biztonságos kezelése annyi előnyt jelenthet az ügyfeleknek, hogy a növekvő költségek ellenére is ragaszkodnak a lakossági folyószámlájukhoz.

Egy MSZP-felvetés azt javasolja: hogy havi 2 készpénzfelvétel minden banknál legyen ingyenes...

Mit szólnak mindehhez a munkáltatók és az alkalmazottak? Kiderül az Észak-Magyarország csütörtöki számából.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában