Helyi közélet

2013.09.27. 08:12

Kelleténél tovább ütötte támadóját a mérai férfi

Miskolc - Először felmentették az emberölési kísérlet vádja alól – újratárgyalják az ügyét.

Miskolc - Először felmentették az emberölési kísérlet vádja alól – újratárgyalják az ügyét. Csütörtökön kezdődött a Miskolci Törvényszéken a megismételt elsőfokú büntetőeljárás egy mérai férfi ügyében, akit ez év februárjában felmentett az emberölés kísérletének vádja alól a Miskolci Törvényszék. Az ítélet ellen a főügyészség nyújtott be fellebbezést, mert a vádhatóság szerint a vádlott csak a cselekmény elején volt jogos védelmi helyzetben, már semmi sem indokolta, hogy a földön négykézláb álló férfira további ütéseket mérjen.

A szeszközeli állapotban lévő férfi tavaly márciusban arra lett figyelmes, hogy mérai lakásának előszobaajtajának ablakában egy sapkás fej jelenik meg. „Mit akarsz te itt!” – kiáltott rá a sapka tulajdonosára, akinek édesanyját indulatában feslett erkölcsű hölgynek titulálta. A sapkás hasonló sértéssel válaszolt, és pénzt követelt. A vádlott ekkor felkapott egy husángot, és rácsapott a sapkára, majd amikor a fej eltűnt az ablakból, utána lépett az udvarra.

Indulatba jött...

Ekkor ismerte fel egykori ivócimboráját. „Te is most kaptál!” – mondta szemrehányóan. A sapkáját vesztett férfi ekkor továbbra is pénzt követelve, ökölbe szorított kézzel elindult a házigazda felé, aki bemenekült az erősebb fizikumú férfi elől a házba. A követelőző újra bedugta a fejét az ablakon – mire újra kapott egyet a husánggal. Az ütés következtében kitámolygott az udvarra, ahol négykézlábra rogyott. A házigazda „Engem akarsz kirabolni, aki segített rajtad!?” – felkiáltással a bottal félholtra verte a földön fekvő férfit, aztán – anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá – elment a kocsmába. Segítségnyújtás elmulasztása miatt egy év felfüggesztett szabadságvesztést kapott az első eljárásban.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában