Helyi közélet

2013.09.06. 19:31

Háromezer gólya az egyetemen

Miskolc - A Miskolci Egyetemen is elkezdődött az új tanév.

Miskolc - A Miskolci Egyetemen is elkezdődött az új tanév.Ünnepi szenátusi üléssel kezdődött el a 279. tanév pénteken a Miskolci Egyetemen. A tanévnyitó ünnepségen jelképesen a város kulcsának átadásával Miskolc polgáraivá fogadta az intézmény elsőéves hallgatóit Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

A rendezvényen már az egyetem új rektora, Torma András köszöntötte az új és régi diákokat, valamint az egyetem oktatóit. Tanévnyitó beszédében elmondta: a hallgatók minél magasabb színvonalú teljesítménye érdekében arra törekszik az egyetem vezetése, hogy a Miskolcon, valamint a régióban érettségiző, tehetséges hallgatók minél többen folytassák itt tanulmányaikat.

Az elsőéves diákokat arra biztatta, hogy igyekezzenek szabadidejüket tartalmas programokkal kitölteni, építsenek új emberi kapcsolatokat. Hiszen az egyetem campusa, a Bükk hegység, Miskolc szépülő belvárosa és környéke mind-mind páratlan lehetőséget kínál a kulturált szórakozásra.

Fesztivállal kezdenek

A 2013/2014-es tanévben összesen csaknem 14 ezer hallgató, köztük mintegy 3 ezer elsőéves fiatal előtt nyíltak meg az egyetem kapui. A pótfelvételi eredményekről értesítette az egyetem, a regisztrációs hét lezárult, hétfőn elkezdődik a tanulmányi időszak. A szakok csaknem mindegyike elindult, de az egyetem új lehetőségeket is hirdet. A tantárgyfelvétel folyamatban van. A tanévet nagyszabású tudományos fesztivállal kezdi a Miskolci Egyetem. A programok egyre bővülő kínálata garantálja, hogy maradandó élményt nyújtanak az idei Kutatók éjszakájának interaktív programjai szeptember 27-én, pénteken.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában