Helyi közélet

2013.09.19. 13:11

Eltűnt a miskolci közvélemény-kutatás, de miért?

Miskolc - Alig egy hétig volt csak kint a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének honlapján az a közvélemény-kutatás, amely – többnyire – azt firtatta, a miskolciak mennyire elégedettek a városvezetéssel, a kormány intézkedéseivel és mi a véleményük dr. Kriza Ákos polgármesterről, illetve pártpreferenciákat mért.

Miskolc - Alig egy hétig volt csak kint a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének honlapján az a közvélemény-kutatás, amely – többnyire – azt firtatta, a miskolciak mennyire elégedettek a városvezetéssel, a kormány intézkedéseivel és mi a véleményük dr. Kriza Ákos polgármesterről, illetve pártpreferenciákat mért. Hogy miért távolították el a politikatudomány.hu oldalról, erről Fazekas Csabát, az intézet igazgatóját kérdeztük.

„Nincs különösebb oka. Egy társadalomtudományokkal foglalkozó kollégámnak vannak észrevételei a kutatás kérdéseinek szakmai megalapozottságát illetően. Ezért kerekasztal-beszélgetést kezdeményezett. Ezt a jövő héten, legkésőbb azután megtartjuk. Itt nem csak erről lesz szó, de ennek kapcsán általánosan a pártpreferenciák méréséről” – válaszolta.

Visszakerülhet a kutatás eredménye a honlapra? „Igen, és ha a beszélgetésen kritika fogalmazódik meg, akkor az anyaggal együtt ezt is nyilvánosságra hozzuk” – mondta.

A közvélemény-kutatást egyébként Zárug Péter Farkas politológus vezette, politológus, jogász és közgazdász hallgatók bevonásával.

Bujdos Attilának, az Észak-Magyarország főszerkesztő-helyettesének pénteki jegyzet témája is ez a közvélemény-kutatás lesz.


Kapcsolódó cikk:

Miskolc – A Politikatudományi Intézet által készült a rejtélyes miskolci közvélemény-kutatás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában