Helyi közélet

2013.09.05. 11:25

DVTK vs. Újpest - A rendőrség szerint majd az eljárás tisztázza

Miskolc - Miért öregítené valaki négy évvel, ha az semmi előnnyel nem jár?

Miskolc - Miért öregítené valaki négy évvel, ha az semmi előnnyel nem jár? „Nagyon sajnálja a klubvezetés a történteket” – mondta munkatársunknak az a férfi , akit szombaton este azért állítottak elő a Miskolci Rendőrkapitányságra, mert kiderült, a Diósgyőri VTK – Újpest FC NB I-es labdarúgó mérkőzésre olyan belépőjeggyel szeretett volna bejutni, ami a nevére szólt ugyan, de hibás születési dátumot tartalmazott. A férfit hajnali fél kettőkor engedték ki a rendőrségről, ahol rabosították, órákat töltött a fogdában, majd magánokirattal visszaélés vétségével gyanúsították meg.

A férfi már ekkor jelezte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, mert ő nem követett el bűncselekményt. „A barátom vette meg a jegyemet szombaton délután, aki minden adatomat pontosan ismeri. A kapuban álltunk, amikor a kezembe adta; én rápillantottam, a nevemre szólt, és már dugtam is a leolvasóba” – mesélte. Ekkor azonban kiderült, hogy a jegyen nem az ő születési dátuma szerepel, ezért a rendőrök előállították.

A rendőrség álláspontja

Bár feltehetőleg adminisztrációs hiba történt, a férfi ellen megindult a büntetőeljárás.

– Ha bűncselekmény gyanúja merül föl, a rendőrség köteles eljárni az ügyben, és kivizsgálni azt – mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – Ha tényleg tévedés történt, az az eljárás során ki fog derülni – ez is az egyik célja, hogy a körülményeket részletesen tisztázza –, és a nyomozóhatóság megszünteti az eljárást.

A meccs helyett fogdára jutott férfi a klubot is megkereste, és elmesélte, mi történt vele.

– A klubvezetés sajnálatát fejezte ki, felajánlották, hogy elnézést kérnek a klub honlapján a történtek miatt, mert számukra is világos, hogy valahol hiba csúszhatott a rendszerbe, hiszen azzal, hogy négy évet „öregítettek rajtam”, semmilyen előnyhöz nem juthattam hozzá – mondta a férfi , aki fontolgatja, hogy az őt ért kellemetlenségek miatt bírósági úton kér elégtételt a rendőrségtől.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Elírták a születési dátumát, meccs helyett a rendőrségi fogdán töltötte a szombat estét.

Én abban a társadalomban érzem jól magam, ahol gond nélkül lehet viccelni bármilyen hatalmassággal. Kiss László jegyzete.

Miskolc - Nem jutott be a DVTK-Újpest FC szombat esti mérkőzésére Orbán Viktor és Dávid Ibolya "alteregója" sem - tudtuk meg. Beléptetésüket a házigazda diósgyőri csapat biztonsági szolgálata nem politikai okból tagadta meg

Miskolc - Néhány szurkoló fiktív adatokat tartalmazó jeggyel akart bejutni a labdarúgó-mérkőzésre. Kiszűrték őket és büntetőeljárás indult ellenük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában