Helyi közélet

2013.08.28. 13:29

Városnapi ünnepség Emődön

Emőd - "A politikus és a futballbíró is lehet jó ember" - városnapi ünnepséget tartottak Emődön.

Emőd - "A politikus és a futballbíró is lehet jó ember" - városnapi ünnepséget tartottak Emődön.Két díszpolgári címet adtak át augusztus 19-én az emődi képviselő-testület határozata alapján: Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő és Puhl Sándor, aki négyszer érdemelte ki a világ legjobb labdarúgó játékvezetője kitüntetést. „A politikus és a futballbíró is lehet jó ember" – hangzott el az emődi városnapi ünnepen. Tállai András köszönő beszédében kiemelte, hogy nem gyakori, hogy politikust választanak díszpolgárnak, ezért neki különösen megtisztelő a cím. Puhl Sándor pedig méltatta a város fejlődését és a sportban elért eredményeit. Mindezek után a helyi teljesítmények elismerése következett. A közösségért végzett munkájáért, Veres Attila vehetett át díszoklevelet, valamint a bajnok, U19 labdarúgócsapat a sportban nyújtott kiemelkedő eredményéért.

Ezután a város frissen avatott díszpolgárai és Lehóczki István, Emőd polgármestere felavatták az új műfüves futballpályát. A két díszpolgár emődi futballmezt is kapott, így tiszteletbeli csapattagok lettek. Az átadás után az emődi gyerekek egy 15 perces meccset játszottak az új pályán. A kezdőrúgást Tállai András végezte el, a játékvezető Puhl Sándor volt.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában