Helyi közélet

2013.08.22. 14:00

Vádemelési javaslat a két éve meggyilkolt miskolci idős nő ügyében

Miskolc, 2013. augusztus 22., csütörtök (MTI) - Vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a két éve Miskolcon meggyilkolt idős nő ügyében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a megyei főügyészségnek - közölte a rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Miskolc, 2013. augusztus 22., csütörtök (MTI) - Vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a két éve Miskolcon meggyilkolt idős nő ügyében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a megyei főügyészségnek - közölte a rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.Gaskó Bertalan emlékeztetett arra, hogy 2011. szeptember 1-jén reggel az egyik miskolci belvárosi lépcsőházban idős nő holttestét találták meg. Az elvégzett szemle adatai alapján a 86 éves asszony bűncselekmény áldozata lett.

A rendőrök két nap múlva elfogták és bűnügyi őrizetbe vették az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves felsőzsolcai K. Mártát. A bíróság ügyészi indítványra a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, majd később lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - tette hozzá a szóvivő.

A több szakvéleménnyel is alátámasztott megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt a lépcsőházban üzemelő egyik cég alkalmazottja követte el, előzőleg vita alakult ki a két nő között, majd a K. Márta bántalmazta az idős nőt, aki ebbe belehalt.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában