Helyi közélet

2013.08.27. 12:48

Vádemelés a miskolci verekedő ellen

Miskolc - Minden ok nélkül kötött bele áldozatába, és majdnem halálra verte.

Miskolc - Minden ok nélkül kötött bele áldozatába, és majdnem halálra verte.Vádat emelt a megyei főügyészség egy 25 éves férfival szemben, aki ez év januárjában úgy megvert egy fiatalembert Miskolcon, hogy azt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, és valószínűleg maradandó halláskárosodást szenvedett. Ahogy arról dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője az Észak-Magyarországot tájékoztatta, a súlyos testi sértés és garázdaság miatt eddig már két alkalommal büntetett vádlott a cselekményét próbaidő alatt követte el. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A vádlott barátaival egy januári szombat éjjel Miskolcon, egy belvárosi szórakozóhelyen italozott, ahonnan kora hajnalban indult hazafelé. A Szemere utcán meglátta a sértettet, aki egy bankautomatánál éppen pénzt vett fel, minden ok nélkül belekötött. Szidalmazta és egy alkalommal fenéken rúgta, amit az illető nem hagyott szó nélkül. Vita alakult ki a két férfi között, majd a vádlott több alkalommal ököllel fejen ütötte a sértettet, aki többször is a földre esett. Az utolsó alkalommal a férfi a fejét a betonba ütötte. A verést a közeli taxisok közbelépése szakította félbe.

A sértett a bántalmazás következtében koponyacsont-törést és keményagyburok feletti bevérzést szenvedett, sérülése életveszélyes volt. A vádlottra - aki ténybelileg beismerte a cselekmény elkövetését - az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérte, mely 2-től 8 évig terjedő lehet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában