Helyi közélet

2013.08.23. 09:31

Szurkolói demonstráció Diósgyőrben - "Megyünk lefelé a lejtőn"

Mintegy kétszázan vettek részt a csütörtök kora esti, csendes demonstráción a stadionnál.

Mintegy kétszázan vettek részt a csütörtök kora esti, csendes demonstráción a stadionnál. "Tiszta vizet a pohárba, igazságot a szurkolóknak!" – ezzel a jelmondattal indult annak a demonstrációnak a szervezése az ismert közösségi oldalon, melynek célja az volt, hogy a szurkolók választ kapjanak az őket foglalkoztató kérdésekre a DVTK vezetőitől. Az esemény helyszíneként a stadion – a klubház bejárata, s annak környéke – volt megjelölve és csütörtök 17 óra.

Huszonháromból húsz

Fél öt sem volt még, amikor az egyik Diósgyőrről szóló könyv társszerzője, Nagy János sétált a buszmegállótól az aréna irányába.

– 1946 óta járok meccsre, így nyugodtan mondhatom, hogy ez a mostani vezetés mind emberileg, mind szakmailag alkalmatlan... – ütött meg kemény hangot a 76. évében járó drukker. – Miért nem kap feladatot több olyan régi játékos a klubnál, aki annak idején letett itt valamit az asztalra? Hol vannak a helyi gyerekek? Régen huszonhárom játékosból húsz borsodi volt!

Közben két rendőrautó kanyarodott be a „gombánál”, majd amikor mountain bike-jüket tekerő srácok megálltak Nagy János mellett, újabb érkezett. A murvás parkolóban mezes szimpatizáns szállt ki kocsijából, odébb két másik fiatalember bandukolt, egyikük szotyolás zacskóval, másikuk egy dobozos sörrel. Mintha mérkőzés lett volna... Juventus dresszben Laci cserélt eszmét ismerősével, a kerítés tövénél – ő a Luque ügyet hozta fel, a volt légiós nyílt levelét az interneten. – Luquét egyenes embernek ismertem meg, elhiszem, amit írt, ezen kívül itt van a Gallardo-féle dolog, valamint Kovács Zoli idehozatala. Nem volt Miskolcon egy erre a posztra alkalmas ember? Hogy mi a megoldás? Hunornak mennie kell, mert teljesen elvesztette a szavahihetőségét...

Ami van, az nem jó

Öt múlt tíz perccel, olyan nyolcvanan-kilencvenen lehettek már a volt birkózócsarnok előtt, de folyamatosan érkeztek a szimpatizánsok. A bejáratnál három rendőr posztolt, továbbá két biztonsági őr. Érezni lehetett, hogy azért rájuk nem lesz szükség, mert nem arról szólt az esemény, hogy bárkit is fizikailag inzultáljanak a megjelentek.

A 22 éves Máté két haverjával nézelődött, amikor odaléptünk hozzájuk.

– Az elmúlt egy-két évben olyan dolgokra költött pénzt Hunor, aminek nem látni a hasznát – formálta meg ezen véleményét Máté. – Amióta elment Benczés Miki, folyamatosan megyünk lefelé a lejtőn... Konkrét megoldási javaslatom nincs, de ami most van, az nem jó... A Luque-féle levelezgetéshez annyit tennék hozzá: nagyon kedveltem Josét, de nem volt feltétlenül jó a klub számára ez az üzengetés.

Egy másik huszonéves fiú így kapcsolódott be: „Csak ígérgetnek, eredmény meg semmi... Látszik, hogy tartanak a szurkolóktól, mert annyi itt a rendőrautó...” Egy keményebb kötésű fekete pólós srác a klub közleményét kommentálta: „Ez csak erre a demonstrációra volt válasz, csillapítani akarták a feszültséget. Miért most jutott eszükbe szurkolókat meghívni, ezt eddig is megtehették volna...”

Háromnegyed hat táján előkerült egy fehér póló, amire a jelenlévők spontán kérdéseket, felvetéseket fogalmaztak meg. A szurkolók több mint fele ekkor már hazafelé vette az irányt, így a klubházból egyszer csak kilépő Dudás Hunor ügyvezető mindössze három tucatnyi drukkerrel találkozott, akik közül ötöt meginvitált az épületbe, közös beszélgetésre. A találkozó bő egy órán keresztül zajlott, melynek végén megtudtuk: valamennyi felvetésre próbált megnyugtató választ adni az ügyvezető. Folytatás a jövő héten.

ÉM-MI


A csütörtök délután spontán megfogalmazódott kérdések és felvetések, pontokba szedve:

1. Jegyáremelés – mire?

2. Számít-e a szurkoló?

3. Szerződések.

4. Stadion felújítás

5. Hol a csapat?

6. Mi a cél?

7. Minek a regisztráció?

8. Miért nincs bizalom?

9. Hol a diósgyőri szív?

10. Ki hazudik?

11. Dudásnak mi számít?

12. Utánpótlás?

13. Az edzőnek nagyobb beleszólást!

+1. Amíg élek én...!


Csak az üzleti titkok lesznek ,,tabuk”

Csütörtökön délelőtt egy közlemény jelent meg a klub honlapján, amelyben többek között ezt írták:

,,... A kialakult helyzet szemtől szembe történő megbeszélése érdekében Dudás Hunor, Kovács Zoltán és Szivics Tomiszláv személyes találkozóra hívja a szurkolók képviselőit a jövő hét közepén egy később meghatározandó időpontban a Diósgyőri Stadion VIP termébe. A konstruktív beszélgetés érdekében, amikor nem csak a kérdések fontosak, hanem a válaszok is, húsz főben maximalizáljuk a résztvevők létszámát. A szervezett szurkolói csoportok vezetőit kérjük, hogy koordinálják le, kik vesznek személyesen részt ezen a találkozón. Ezen a találkozón az üzleti titkokat kivéve nem lesz tabu téma, a szurkolók képviselői a legilletékesebbtől kapnak átfogó tájékoztatást a DVTK-nál folyó szakmai és háttérmunkáról...”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában