Helyi közélet

2013.08.26. 09:16

Szaghamisítók - akár két év börtön

Miskolc - Victoria-Bachand, Keen Zone, Deseil - többi közt ilyen nevű termékekkel bővült az illegális piac az elmúlt fél évben régiónkban.

Miskolc - Victoria-Bachand, Keen Zone, Deseil - többi közt ilyen nevű termékekkel bővült az illegális piac az elmúlt fél évben régiónkban.Több, a nagy világmárkákhoz hasonló nevű hamisított parfümöt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának munkatársai a régióban, tájékoztatta lapunkat Varga Zoltán sajtóreferens. A gyenge minőségű utánzatok többségének neve csak hangzásában követi az eredeti márkát. Annak minősége jelentősen elmarad az eredetitől.Az idén Észak-Magyarországon lefoglalt, hamisított ruházati termékekről elmondható, hogy azokat kivétel nélkül az eredeti márkanévvel látták el a hamisítók. Legfeljebb a márkanevek kialakításában, elhelyezésében lehetett eltérést felfedezni, tette hozzá Varga Zoltán.

A lefoglalt hamis parfümök esetében már más a helyzet. Az áruk csomagolása és illatanyaga igyekezett az eredeti terméket követni, a márkanevek esetében azonban jelentős elérések voltak. A lefoglalt, hamisított parfümök többségénél csak nevének hangzása alapján lehetett megmondani, hogy melyik terméket szerette volna utánozni. A NAV pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében az év első felében lefoglaltak például Victoria-Bachand, Keen Zone, Lacerta, Empower, Chantal és Deseil parfümöket is.

A hamisítványokat általában az eredeti parfümök árának töredékéért árulták. Az árusok ellen minden esetben áru hamis megjelölése, a júliusi jogszabály módosítást követően pedig iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Aki egyébként nagyobb mennyiséggel megbukik, akár két év börtönbüntetést is kaphat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában