Helyi közélet

2013.08.27. 11:41

Segítség! Gyulladtak és fájnak az ízületeim...

Miskolc - Dr. Tamási László főorvos reumatológus pénteken 10 és 11 óra között személyesen ad választ olvasóink az ízületi betegségekre vonatkozó kérdéseire.

Miskolc - Dr. Tamási László főorvos reumatológus pénteken 10 és 11 óra között személyesen ad választ olvasóink az ízületi betegségekre vonatkozó kérdéseire.15-20 évvel ezelőtt az ízületi gyulladásos betegek többsége szinte megállíthatatlanul haladt a mozgáskorlátozottság, rokkantság felé. Az elmúlt évtizedben számos, a betegség kezelésére szolgáló, az ízületeket védő készítmény jelent meg a piacon. A fájdalomcsillapítók, szteroidok, egyéb gyulladásgátlók segítenek a tünetek enyhítésében, de nem elégségesek az ízületi károsodások kialakulásának megakadályozásához. A legújabb injekciós, infúziós formában elérhető, úgynevezett „biológiai terápiás" szerek az egyéb kezelésekre nem reagáló esetekben is javulást hoznak. Ezek pár éve már Magyarországon is hozzáférhetők a kijelölt ellátóhelyeken, melyek egyike a Szent Ferenc Kórházrész.

Hívják, írjanak!

Osztályvezető főorvosa, dr. Tamási László reumatológus pénteken 10 és 11 óra között személyesen ad választ olvasóink e témára vonatkozó kérdéseire a 46/501-261-es számon. Kérdéseiket ez időpont előtt a [email protected] címre e-mailben is elküldhetik. A tárgymezőbe írják be: „artritisz".

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában