Helyi közélet

2013.08.05. 11:47

Ózdi vízkorlátozás - Jobbik: félmegoldás a korlátozás

Budapest, 2013. augusztus 5., hétfő (MTI) - A Jobbik csupán félmegoldásnak tartja az ózdi vízkorlátozást, és a villanyórák esetében már bevált megoldást, vagyis az előre feltöltött kártyás fizetési rendszert támogatná - közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2013. augusztus 5., hétfő (MTI) - A Jobbik csupán félmegoldásnak tartja az ózdi vízkorlátozást, és a villanyórák esetében már bevált megoldást, vagyis az előre feltöltött kártyás fizetési rendszert támogatná - közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.Egyed Zsolt közleménye szerint a fogyasztásért mindenkinek fizetnie kell, és mélységesen felháborítónak tartják a DK és az MSZP "álszent hozzáállását az ügyhöz, mivel az ingyenélés elősegítése és a bűnözők támogatása minden tisztességes embert felháborít".

A jobbikos politikus azt írta, Ózd "az ipari mennyiségű vízhasználat miatt" korlátozta a közkutak használatát, mivel ezzel a cigánytelepen élők 13 millió forintos kárt okoztak. Egyed Zsolt úgy véli, hogy a borsodi város "nem köteles milliókat költeni a cigányság pazarló életvitele miatt, miközben a város a magyar embereket sem munkával, sem lehetőségekkel nem tudja segíteni".

A Jobbik szerint a megoldás Ózdon és az egész országban egy értékalapú társadalom létrehozása: "aki termel, az tud fogyasztani, aki nem termel, az nem fogyaszt" - zárul a közlemény.

Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében "vízpazarlás" miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogál a víz a kutakból - jelentette a helyszínről vasárnap az MTI tudósítója.

Az ózdi önkormányzat szerint a közkutak "helytelen használata" több mint 10 millió forintjába kerül évente a városnak, ezért a 123 közcsapból 27-et lezártak, 61 kútnál csökkentették a nyomást, emiatt akár percekig is eltart, hogy tíz liter vizet folyasson valaki vödrébe, palackjaiba.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában