Helyi közélet

2013.08.02. 10:00

Őrizetben a miskolci rablók - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megye elmúlt 24 óra rendőrségi eseményeiből.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megye elmúlt 24 óra rendőrségi eseményeiből.Pénzt rabolt egy pár Miskolcon 2013. augusztus elsején 21. 00 óra után néhány perccel. A 45 éves D. Béla és a 34 éves Sz. Beáta a Bajcsy-Zsilinszky úton falhoz szorított egy férfit, majd erőszakkal elvették készpénzét és elmenekültek a helyszínről. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei fél órán belül elfogták az elkövetőket. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a tetteseket, akikkel szemben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben előterjesztést tett előzeteses letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

Garázdaság Alsózsolcán, Miskolcon, Tornyosnémetin és Mályiban

A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 23 éves L. Jánossal és a hasonló korú B. Tiborral szemben. Az alsózsolcai férfiak 14. 00 óra után nem sokkal előzetes szóváltást követően sodrófával bántalmaztak egy 72 éves férfit és egy fiatalkorú fiút. A rendőrségre előállított garázdák az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Seprűnyéllel bántalmazta a támadó a sértettet Miskolcon. Egy alsózsolcai férfi délután 16.00 óra után néhány perccel a Kazinczy úton egy seprűvel ütlegelt egy 46 éves helyi férfit. A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves T. Amarral szemben. A gyanúsítottat előállították a rendőrségre, de az eljárás jelen szakaszában szabad lábon védekezhet.

Tornyosnémetiben egy korábbi vélt, vagy valós sérelem miatt hárman fakaróval bántalmaztak egy negyediket. Az Encsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 59 éves M. Dezső és a 29 éves M. Dezsővel szemben. A nyomozás adatai szerint a helyi férfiak este hét óra előtt néhány perccel előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy 51 éves férfit. Az elfogott és a rendőrségre előállított garázdák az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Ketten verekedtek össze Mályiban este nyolc órakor a Fő úton. A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben. A nyomozás adatai szerint Cs. József 38 éves hejőszalontai férfi előzetes szóváltást követően bántalmazta az 56 éves B. Józsefet. A nyakon ütött férfi ezt követően egy székkel verte vissza a támadást. A rendőrségre előállított érintettek az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Szabálysértési őrizetek

A rendőrség az elmúlt 24 órában öt személyt vett szabálysértési őrizetbe. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt három főt, egy nőt pedig tiltott kéjelgés miatt, aki a megyeszékhelyen védett övezetben kínálta szexuális szolgáltatásait. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság további egy férfivel szemben alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést járművezetés eltiltás hatálya alatt szabálysértése miatt.

A rendőrkapitányságok 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé az elkövetőket.

Ittas vezetésért elvett jogosítvány

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt huszonnégy órában öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Anyagi kárral végződő ütközés két esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Miskolci és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során egy-egy sofőrtől a helyszínen bevonták a jogosítványát, mivel a velük szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában